Wouter Hoeffnagel - 23 oktober 2015

Amsio gaat SaasNow aanbieden vanuit datacenters Interxion

Managed service provider Amsio gaat vanuit datacenters van Interxion het SaasNow als cloud-oplossing gaat aanbieden. Hiervoor worden naast het datacenter in Amsterdam ook zeven datacenters van Interxion in andere Europese landen ingezet.

De oplossing is gebaseerd op SAS Visual Analytics en Visual Statistics en is op een schaalbare manier beschikbaar via de cloud tegen een maandelijks afrekenmodel. Het stelt enterprise organisaties in staat om gebruik te maken van een self-service omgeving voor business intelligence (BI) en big data-analyse, zonder dat zij hoeven te investeren in infrastructuur of SAS-licenties.

Live SAS Visual Analytics-omgeving opzetten
Amsio is sinds 2010 partner van SAS en heeft geholpen bij de ontwikkeling van SaasNow, dat draait op een gedeeld platform van dedicated virtual machines (VM’s) die worden gehost en beheerd door Amsio. De oplossing is ontworpen met het oog op SAS-partners. Zij hebben de mogelijkheid een contract met een wereldwijde dekking af te sluiten waarmee ze zich kosteloos kunnen registreren en de oplossing binnen een dag kunnen inregelen. Daarmee kunnen zij hun klanten binnen een half uur een live SAS Visual Analytics-omgeving bieden.

Momenteel draait SaasNow al in de Nederlandse datacenters van Interxion. Om tegemoet te komen aan de vraag van klanten in andere landen in Europa en om te voldoen aan de strikte datasoevereiniteitsregels rolt Amsio de oplossing nu ook uit in datacenter van Interxion in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!