Witold Kepinski - 23 oktober 2015

Commvault introduceert nieuwe databescherming, -archivering, -cloud en open-dataplatform

Commvault, speler in zakelijke databescherming en informatiemanagement, introduceert zijn nieuwe-generatie oplossingen. Het bedrijf zegt een breder scala van innovaties te leveren die ontworpen zijn om klanten te helpen de toenemende uitdagingen in data- en informatiemanagement binnen de snelle, veranderlijke zakelijke omgeving het hoofd te bieden.

De combinatie van geïntegreerde softwareapplicaties – het Commvault Data Platform – en professionele diensten biedt bedrijven meer toegankelijkheid. Klanten hebben een uitgebreide keuze voor wat betreft infrastructuur, platform, compute-capaciteit en opslagproviders, aldus CommVault.

Commvaults nieuwe-generatie oplossingenportfolio omvat een breed scala van innovaties. De oplossingen veranderen de markt op de volgende punten.

Een open, op standaarden gebaseerde benadering: draait binnen traditionele on-premise, hyper- en converged omgevingen, en binnen hybride-, private- en public-cloudomgevingen voor bescherming, behoud, toegang en compliance.

 Disruptie mogelijk maken: één unified datamanagementbenadering neemt de risico’s weg bij de inzet van nieuwe technologieën en helpt bedrijven om te gaan met de onzekerheden die voortkomen uit marktverstoringen.

Het einde van lock-in: traditionele datasoftwareformat lock-in wordt voorkomen en stelt voor klanten een nieuwe norm voor hardware- en infrastructuuropties.

Verplaatsing naar de cloud: biedt de brug van legacy via tijdelijk hybride naar daadwerkelijk gebruik van de public cloud; vereenvoudigt verplaatsing van data van en naar de cloud om disaster recovery en volledige migratie van belangrijke zakelijke taken (compliance, databeheer en back-up) te ondersteunen; garandeert databeveiliging van, naar en in de cloud door geavanceerde authenticatie- en encryptieprotocollen.

Herdefinieert archivering: transformeert ontoegankelijke digitale opslagplaatsen naar direct toegankelijke actieve datasets door bekende gebruikerservaringen (file explorer, Outlook, mobiel et cetera).

Klaar voor hardware-array en voor converged en hyper-converged infrastructuur: is toonaangevend binnen de industrie in snaps- en replicatiemanagement binnen hardware-arrays en infrastructuren, en biedt flexibiliteit en keuzemogelijkheden.

Beheer binnen de datalevenscyclus: past actief beheer toe wanneer data wordt gecreëerd, gebaseerd op content en context, in plaats van toepassing van methodologieën nadat de data is gecreëerd.

Ingebouwde end-to-end databeveiliging: beveiliging is volledig geïntegreerd voor data op alle locaties, inclusief management-, audit- en compliance-monitoring en -rapportage.

Verandert en vermindert traditionele IT-kosten door slimmere IT: versnelt de time to value, verstevigt puntoplossingen, en verschuift bronnen van lage naar hoge waarde door snellere uitvoering van zakelijke processen en verbeterde automatisering.

Totale zoekfunctie: zoek binnen alle data  op alle locaties, binnen gestructureerde en ongestructureerde data.

Een complete lijst is hier te vinden.

Commvaults aanbod met nieuwe-generatie software en diensten is ingezet bij early adopter-klanten met een beheerde versie. Het aanbod is algemeen beschikbaar in december 2015. Vanaf deze nieuwste versie van zijn software stapt Commvault over naar een aanpak van continue innovaties met nieuwe features, functionaliteit en mogelijkheden op een regelmatige basis. Enerzijds voldoet dit aan klanteisen en marktverschuivingen, anderzijds speelt het in op de realiteit dat meer dan de helft van de bedrijven die momenteel vertrouwen op Commvault, de software afneemt als service in plaats van on-premise. Dit dankzij het uitgebreide, wereldwijde partnernetwerk van het bedrijf. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!