Redactie - 26 oktober 2015

Nieuwe Commvault-versie via DMP vanaf december 2015 beschikbaar

Het nieuwe datamanagementplatform van Commvault maakt het mogelijk om van data nu echt de belangrijkste asset van ondernemingen te maken. Dat zegt Eric Evers, Director Technology bij storage- en back-upspecialist DMP in Zeist. Volgens Evers biedt de nieuwe versie  van Commvault aan bedrijven de mogelijkheid om in te spelen op hun groeiende behoefte om data te kunnen analyseren, data beter te kunnen beschermen en downtime sterk te reduceren.

Commvault is een van de marktleiders op het gebied van back-up, archivering en informatiemanagement. DMP is erkend Commvault-specialist en bouwt zijn ervaring en kennis met het product nog dagelijks uit. Evers: “Als het gaat om datamanagement, erkennen steeds meer bedrijven het belang van een betrouwbare partner. Commvault biedt een betrouwbare oplossing voor datamanagementvraagstukken, waarop wij onze pay-per-use DataManagement-as-a-Service-diensten (DMaaS) voor Back-up, Archive en DR gebaseerd hebben.”

De nieuwe generatie Commvault-innovaties bieden klanten meer mogelijkheden om gaten in hun datamanagement te dichten. Evers: “Het product maakt een geweldige ontwikkeling door. Vooral het Dataplatform-concept is een noviteit. Het is nu mogelijk om naast de back-updata ook data te verzamelen vanuit allerlei verschillende bronnen, zoals databases en websites. Deze databronnen kan men dan via de Commvault-API gebruiken voor datamining. Dit biedt een organisatie enorme mogelijkheden om de beschikbare data om te zetten naar informatie. Daarnaast kunnen klanten met de nieuwe functionaliteit ‘Build your own reports’ zelf eenvoudig rapportages maken en uitdraaien. Dat zijn nieuwe en krachtige businesstools.”

“Verder is de (disaster) recovery van virtual machines sterk verbeterd en bovendien geautomatiseerd, zodat data sneller toegankelijk gemaakt kan worden voor DR- of testdoeleinden. Veel van de bètafunctionaliteit is nu standaard opgenomen in de nieuwe release. Met die bètafunctionaliteit hebben wij inmiddels al veel ervaring”, aldus Evers. “We weten wat de nieuwe features allemaal doen.”

DMP maakt de nieuwe Commvault-versie vanaf december 2015 beschikbaar voor nieuwe klanten. Upgrades naar de nieuwe versie voor bestaande klanten verwacht Evers begin 2016 te realiseren.

Technical Deep Dive

DMP organiseert op 11 november 2015 in samenwerking met Commvault een seminar over de nieuwe versie. Deze Technical Deep Dive vindt plaats van 09.30 uur tot 13.30 uur in Slot Zeist. Dyon de Bruijne, Principal Consultant bij Commvault, verzorgt onder meer een live demo. Aanmelden is mogelijk via info@dm-p.com.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!