RES St. Claraspital case krijgt VMware award
28-10-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

RES St. Claraspital case krijgt VMware award

RES, speler op het gebied van digitale werkplektechnologie, heeft de VMworld Best of 2015 Award voor "Best Desktop Virtualization" ontvangen tijdens het jaarlijkse VMworld Europe 2015. RES kreeg de prijs, samen met St. Claraspital, voor het Dynamic Desktop initiatief dat de gebruikservaring van artsen verbetert en het niveau van de patiëntenzorg binnen de VMware-omgeving verhoogt.

St. Claraspital is een groot, particulier ziekenhuis in Zwitserland met gespecialiseerde buik- en kankercentra, een afdeling spoedeisende hulp en poliklinieken. Er moesten meer dan 1000 pc’s worden ondersteund en de zorgaanbieder wilde de digitale werkplekken aanpassen aan de behoeften en de werkstijl van de rondlopende artsen – om ervoor te zorgen dat ze overal dezelfde gebruikservaring hadden, ongeacht de werkplek.
RES Partner uniQconsulting AG, heeft de Dynamic Desktop oplossing ontworpen en geïmplementeerd, gebaseerd op RES ONE Workspace, die voor een gepersonaliseerde en naadloze ervaring op alle apparaten en locaties zorgt, zodat artsen meer tijd hebben om zich te richten op hun patiënten. "Nu hoeven clinici zich alleen maar aan te melden op hun werkstation en kunnen ze binnen een paar seconden aan de slag,” zegt Marcel Cadisch, Sales Manager bij uniQconsulting. "We noemen het een follow-me workstation."

Daarnaast zorgt RES voor compliance en de beveiliging van medische patiëntendossiers, dankzij de unieke mogelijkheid om automatisch de toegang tot bestanden in te trekken wanneer medisch personeel zich buiten de goedgekeurde netwerken en omgevingen begeeft. "RES helpt om de kloof tussen informatietechnologie en medisch personeel te dichten," zegt Ellen Derrico, Senior Director Healthcare bij RES Software. "St. Claraspital heeft haar IT-dienstverlening omgevormd, waardoor artsen sneller, beter en effectievere gezondheidszorg kunnen bieden, die voldoet aan de regelgeving. En dat is goed nieuws voor de patiënt."

Dankzij de samenwerking met RES levert St. Claraspital nu een dynamische desktop-oplossing die:
Een rijke klinische gebruikservaring biedt, waarmee medisch personeel door het ziekenhuis kan rondlopen, terwijl ze altijd direct toegang hebben tot hun persoonlijke werkplek.
De login-tijden en de looptijden voor technologie-aanvragen verminderen en de beschikbare tijd voor patiënten vergroot.
De algehele beveiliging verbetert, door artsen alleen toegang te geven tot goedgekeurde applicaties en diensten.

"We zijn vereerd dat we deze VMworld Best of 2015 Award ontvangen, samen met een grote organisatie als St. Claraspital," aldus Al Monserrat (foto), CEO van RES Software. "Deze prijs is een erkenning van onze focus op innovatieve oplossingen waarmee gebruikers overal effectief kunnen werken, op elk apparaat, op elk moment, terwijl ze compliant en veilig blijven. En nog belangrijker: waarmee ze een duidelijk verschil in patiëntenzorg kunnen realiseren."

 

Terug naar nieuws overzicht