Oracle ceo Mark Hurd: in 2025 staan vrijwel alle apps en software in de cloud
28-10-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle ceo Mark Hurd: in 2025 staan vrijwel alle apps en software in de cloud

Oracle ceo Mark Hurdveracht dat in 2025 vrijwel alle apps en software in de cloud de cloud staan, Hij zei dit tijdens de jaarlijkse Oracle OpenWorld 2015 conferentie in San Francisco.

De voormalige HP-topman, die nu alweer een paar jaar bij Oracle zit, zegt dat 80 procent van alle apps in 2015 in de cloud staan. Nu is dat 25 procent.

Verder verwacht Hurd dat de SaaS-markt in 2025 wordt gedomineerd door twee grote cloud providers en één daarvan is Oracle. Over de andere liet hij niet veel uit, maar dat is waarschijnlijk Amazon die vaak genoemd wordt als de concurrent tijdens de Oracle OpenWorld concurrentie.

Verder zullen in 2025 alle software development en testing functies in de cloud worden gedaan. Alle enterprise data wordt gevirtualiseerd opgeslagen in de cloud. Nu al wordt meer data opgeslagen in de cloud dan op storage systemen aldus Hurd. Daarom zullen organisaties vaker kiezen voor een veilige enterprise cloud, aldus de ceo.

Onhoudbaar

Hurd ziet wel nu nog veel bedrijven die veel geld moeten vrijmaken voor legacy systemen. Maar als ze willen groeien dan is cloud de beste optie. Uiteraard liefst de Oracle Cloud als het aan Hurd ligt, want de huidige on premises modellen zijn onhoudbaar. "In realiteit is overleven de grootste kopzorg voor de meeste topmanagers. Of het nu tot het volgende kwartaal is, of tot het volgende jaar. In de meeste bedrijven is er nauwelijks ruimte voor vergissingen. Als je niet presteert, dan staan er tien andere mensen klaar om je plaats in te nemen. Een langetermijnstrategie klinkt wel goed, maar de meeste ceo's krijgen de ruimte niet om zo'n strategie tot een goed einde te brengen. De markten zijn uit op rendement op korte termijn, met als resultaat dat er almaar meer geknipt wordt in de budgetten. De it-afdeling ontsnapt daar niet aan, wel integendeel."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud