Wouter Hoeffnagel - 29 oktober 2015

Slimstock wint Logistics Business IT Awards met Slim4

Slimstock is voor het tweede jaar op rij verkozen tot winnaar tijdens de Britse Logistics Business IT Awards. De software Slim4 van het bedrijf ontving een award in de categorie ‘Supply Chain Management Software’.

De jury beoordeelde de software op basis van het voorraadoptimalisatieproject bij Sally Beauty, de grootste retailer in professionele haar- en beautyproducten in het Verenigd Koninkrijk. Zij verdienden de investering in de software in negen maanden terug. Louise Baker, hoofd supply chain bij Sally Beauty, zegt: “Onze onderneming groeit hard: we introduceren regelmatig nieuwe verkoopkanalen en breiden ons assortiment continu uit. Dit maakt dat het voorraadbeheer alsmaar complexer werd.” Daarom steeg de behoefte aan objectieve, inzichtelijke informatie waarop Sally Beauty aankoopbeslissingen kan baseren.

Vraagpatronen onderscheiden
Baker: “Het is voor ons erg belangrijk om per kanaal en per categorie verschillende vraagpatronen te kunnen onderscheiden.” Om de groeiende complexiteit te managen, ging de retailer op zoek naar een flexibele tool. De keuze viel op de voorraadoptimalisatiesoftware van Slimstock. “Met Slim4 zijn we in staat om de voorraad integraal aan te sturen en de juiste uitspraken te doen over gebalanceerde voorraadposities in DC, winkels en webshop”, legt Baker uit.

Een groot deel van de handelingen die het planningsteam voorheen grotendeels handmatig uitvoerden zijn met Slim4 geautomatiseerd. De oplossing helpt Sally Beauty ook te voldoen aan de steeds hogere verwachtingen van de klant voldoen. Daarnaast kan het planningsteam dankzij de nauwkeurige vraagvoorspellingen van Slim4 effectiever communiceren met leveranciers over hun voorraadbehoeften. Baker vat de resultaten kort samen: “Sinds de implementatie van Slim4 is de omloopsnelheid met 12,5% verbeterd, terwijl we de overvoorraad met 21% verlaagden. Daarbij is de beschikbaarheid aanzienlijk gestegen.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!