Redactie - 02 november 2015

Veeam meldt 17 procent omzetstijging

Veeam Software, aanbieder van oplossingen voor Availability for the Always-On Enterprise, heeft een omzetgroei van 17 procent geboekt in het afgelopen kwartaal, zo maakt het bedrijf bekend. Exacte omzet en winstcijfers heeft het bedrijf niet.

De Veeam Availability Suite omzet steeg met 49%, waarbij de omzet van de Enterprise Plus-editie zelfs met 86% stijgt. Het aantal enterprise-klanten is toegenomen met 23%. Veeam schrijft de groei toe aan de ontwikkeling dat CIO’s hun gegevens niet langer alleen willen in opslaan als back-up, maar er tevens voor willen zorgen dat alle gegevens altijd en overal toegankelijk zijn. "Dankzij haar availability-oplossingen kan Veeam tegemoet komen aan deze ‘Always On-voorwaarden’ die klanten, hun werknemers en partners stellen aan hedendaagse IT. Zo wachten veel IT-ers met smart op de lancering van Veeam Availability Suite v9 en de mogelijkheden die het biedt. Onze klanten benadrukken steeds weer dat legacysystemen voor back-up niet langer aan de eisen van hun ‘Always-On Enterprise’ voldoen. In plaats daarvan kiezen ze steeds vaker voor een availability-benadering, waarbij bedrijfsgegevens altijd en overal toegankelijk zijn. Onze bedrijfsresultaten van het afgelopen kwartaal weerspiegelen deze beweging”, zegt Ratmir Timashev (foto), CEO bij Veeam.


Cloud & Service Provider-programma

De groei van Veeam blijft niet beperkt tot de verkoop van de Availability Suite. Ook de sterke toename in het gebruik van clouddiensten is gunstig voor Veeam. Zo is de jaarlijkse verkoop binnen het Cloud Provider-programma met 73% gestegen. 9700 service- en cloud providers zijn nu onderdeel van het wereldwijde programma. 980 daarvan hebben de licentie om diensten rond Veeam Cloud Connect aan te bieden.

De groei van het aantal service-providers dat cloud-diensten van Veeam aanbiedt heeft er zelfs toe geleid dat Veeam het Veeam Cloud & Service Provider-programma (VCSP) heeft ontwikkeld, dat providers kant-en-klare oplossingen biedt voor het aantrekken en behouden van nieuwe en bestaande klanten – zeker nu er steeds meer behoefte is aan Disaster Recovery as a Service (DRaaS). In een recent onderzoek gaf 71% van de Veeam-partners aan dat meer dan de helft van haar klanten interesse heeft in DRaaS. Nieuwe functionaliteiten in Veeam Cloud Connect for VM replication geeft service providers de mogelijkheid om cloud-based DRaaS aan te bieden.

Klanten, partners, werknemers

De kwartaalcijfers zijn niet het enige teken dat klanten vaker kiezen voor availabilty-oplossingen van Veeam. Zo mocht Veeam tijdens het derde kwartaal van dit jaar ook 11.300 nieuwe klanten verwelkomen, wat het totale aantal klanten op 168.000 brengt, verdeeld over 200 landen. Bijna 10 miljoen virtuele machines worden nu beschermd dankzij availability-oplossingen van Veeam. Het aantal resellers en VAR’s groeide wereldwijd uit naar 34.500 ProPartners. Intern is Veeam ook gegroeid: naar 1950 werknemers.

World Vision

World Vision, een wereldwijde humanitaire organisatie, is één van de 11.300 nieuwe klanten die de beslissing hebben genomen om legacy back-up te verlaten, ten gunste van de Veeam Availability-oplossingen. De bestaande back-up tool leverde slechte prestaties. Nu ze Veeam hebben ingezet is World Vision is in staat om haar 46.000 medewerkers in 105 landen het hele jaar 24/7 toegang tot applicaties en data te bieden.


Veeam Availability Suite v9

De nieuwe Veeam Availability Suite v9 is verkrijgbaar vanaf 1.030 euro en Veeam Availability Suite Enterprise Plus vanaf 2.060 euro. Wie Veeam Availability Suite – welke versie dan ook – aanschaft voor 31 december 2015 ontvangt bovendien 10% korting op de prijs, evenals een gratis upgrade naar Veeam Availability Suite v9 indien beschikbaar. Meer informatie over Veeam Availability Suite v9 en opgeven voor updates kan hier

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!