Witold Kepinski - 02 november 2015

Pure Storage beursgang goed voor bekendheid

Pure Storage, leverancier van all-flash storage, vaart wel bij beursgang, aldus EMEA channel director Ben Savage (foto) tijdens een gesprek met Dutch IT-channel op VMworld 2015.

Savage is bekend in de Europese zakelijke IT. Hij werkte eerder bij Colt en Fujitsu Services. Nu heeft hij de taak meer Pure Storage oplossingen te verkopen via het Pure Storage Partner Programme (P3) dat recent werd uitgebreid. "Het voordeel van een beursgenoteerd bedrijf is dat we nu meer bekend worden bij partners en klanten", aldus Savage. De gang naar de beurs geeft ook meer inzicht in de cijfers van Pure Storage. De omzet steeg in boekjaar 2015 naar 174,5 miljoen dollar, maar het verlies bedroeg 183,2 miljoen dollar.

Savage verwacht ook te groeien met partners die naar alternatieven zoeken nu Dell EMC gaat overnemen. Volgens Savage verkoopt Pure Storage zijn flash storage geheel indirect. In de markt zijn tal van spelers actief en EMC is de marktleider. De toegevoegde waarde voor channel partners is als ze Pure Storage als een deel van een oplossing verkopen zoals met Cisco (UCS) en VMware technologie. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van vdi, bedrijfskritische workloads en applicaties, aldus Savage.

Services

Pure Storage werkt in Nederland het liefst met een select aantal partners kiezen die niet elkaar zwaar beconcurreren, maar allemaal een gezonde business kunnen bouwen. "Services kunnen partners zelf doen op de Pure Storage oplossingen en alle aanverwante applicatie diensten. Voorwaarde is wel dat partners Pure Storage kiezen als ‘primary vendor’. Uiteraard kunnen ze andere storage merken voeren, maar wij willen graag vendor van eerste keus zijn. Wij bieden ze een gezonde winstgevendheid met onze oplossingen."

FlashArray//m

Partners kunnen volgens Savage de nieuwste oplossingen en diensten verkopen zoals de vierde generatie FlashArray//m (pdf), de m series. Deze all flash array kan modulair een upgrade krijgen als er behoefte is aan meer capaciteit en performance. Daarbij biedt Pure Storage drie separate controller opties van 120 TB, 250 TB en 400 TB aan storage. Verder is er het Evergreen Storage model, waarmee klanten hun hardware en software kunnen upgraden via het Forever Flash onderhoudsprogramma. Hierbij hoeven bedrijven hun hardware niet gelijk te vervangen als ze overgaan op flash. Het is wel mogelijk control hardware in te ruilen voor Pure Storage technologie als ze dat willen via Upgrade Flex Bundles zodat ze storage krijgen met meer capaciteit en een hoge performance. Tot slot biedt de Californische all flash leverancier Pure1, een cloud-gebaseerde beheer en support aanbod. Hiermee kunnen partners en klanten hun storage op afstand beheren vanaf hun mobiele apparatuur. Pure1 is gebaseerd op het Pure1 Cloud Platform.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!