Witold Kepinski - 03 november 2015

Laurens Mommers wordt Chief Operations Officer (COO) van PrivacyPerfect

Laurens Mommers (43) is benoemd tot Chief Operations Officer (COO) van start-up PrivacyPerfect. PrivacyPerfect biedt een datamapping-tool die organisaties helpt bij de compliance in de verwerking van persoonsgegevens.

Mommers was eerder als directeur van Legal Intelligence verantwoordelijk voor de doorontwikkeling, verkoop en marketing van de gelijknamige zoekmachine voor advocaten en juristen. Als COO van PrivacyPerfect gaat Mommers zorgen voor de verdere ontwikkeling van de software van PrivacyPerfect. Samen met het team van PrivacyPerfect zal hij het bedrijf verder uitbouwen tot internationaal marktleider op het gebied van compliance rondom de verwerking van persoonsgegevens.

Laurens Mommers, COO PrivacyPerfect Mommers studeerde filosofie, letteren en rechten aan de universiteiten van Nijmegen, Leiden en Rotterdam. In 2002 promoveerde hij op een onderzoek naar eigenschappen van juridische kennis. Als universitair hoofddocent aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Leiden hield hij zich bezig met de interactie tussen recht en informatietechnologie. Hij publiceerde onder meer over privacybescherming en de wijze waarop technologie daarbij kan worden ingezet.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!