Redactie - 04 november 2015

ICTKeurmerk compenseert slachtoffers van internetfraude tot 5000 euro

ICTWaarborg heeft besloten het ICTKeurmerk nog meer inhoud te geven door consumenten die het keurmerk hebben en het slachtoffer zijn van bankfraude via internet tot maximaal € 5.000,- schadeloos te stellen.

Aanleiding hiervoor was de vraag "wat als de bank ondanks een Keurmerk-certificaat toch niet uitkeert?" ICTWaarborg gaat ervan uit dat de kans dat dit gebeurt klein is, maar wil aan de onzekerheid een einde maken door een zekerheidsstelling tot € 5.000,- af te geven wanneer bezitters van een ICTKeurmerk-certificaat het slachtoffer worden van malafide internetpraktijken met betrekking tot hun bankrekening. De voorwaarden die daarbij van toepassing zijn vindt u hier.

Aan het ICTKeurmerk is dus voortaan ook een garantie met betrekking tot de schadeloosstelling consumenten verbonden. Daarmee krijgt het ICTKeurmerk dat tot doel heeft consumenten veilig te laten internetten nog meer waarde.

Het ICTKeurmerk is een keurmerk voor ICT-apparatuur die voldoet aan de maximaal haalbare beveiliging met betrekking tot internetonveiligheid. Na de keuring ontvangt de consument een rapport waarin wordt omschreven welke apparatuur is gekeurd en op welke onderdelen. Dit keuringsrapport kan de consument aan de bank overleggen als wordt getwijfeld of hij wel alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen om fraudeproblemen te voorkomen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!