In memoriam: Harry van der Lint
06-11-2015 | door: Redactie

In memoriam: Harry van der Lint

Op 57-jarige leeftijd is managing partner en mede-oprichter van Computer Profile Nederland overleden. Bij Harry was eind november 2014 kanker geconstateerd. Hij is overleden aan de complicaties hiervan.

Harry was muzikant, jazzliefhebber, schaker, levensgenieter en een database-marketeer in hart en nieren. Tot zijn dertigste organiseerde hij jazzconcerten in en rond Breda. Hij besloot begin jaren '90 dat het tijd werd om van de nacht een dag te maken en ging werken bij Directview in Breda. Hier leerde hij het vak van database-marketing en ontmoette hij Michiel Alkemade. Samen zijn zij midden jaren negentig Computer Profile Nederland gestart.

Zonder Harry zou Computer Profile nooit zijn geworden wat het nu is. Zijn kennis en inzicht hebben ertoe bijgedragen dat het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Harry zag als geen ander de trends in de markt. Harry had visie en was nauw betrokken bij de internationalisering van Computer Profile. Hij geloofde in de kracht en de positieve eigenschappen van zijn collega’s. Zijn motto was dat ComputerProfile alleen maar kond groeien als het bedrijf ook zijn medewerkers liet groeien.

Muziek was erg belangrijk voor hem en hij speelde trompet in verschillende bands. Daarnaast bezocht hij vele jazzconcerten en was hij een fervent museumbezoeker. Hij maakte graag verre reizen met zijn gezin en heeft veel van de wereld gezien. Harry laat een vrouw en 2 dochters achter.

Het team van Dutch IT-channel en Executive People wensen familie, vrienden en het team van Computer Profile heel veel sterkte met dit verlies zegt uitgever Rob de Kleijnen: “Sinds ik Harry heb leren kennen was het snel veel meer dan alleen maar zakelijk. Voor mij een logische stap om bij start van Executive People, en later ook Dutch IT-channel, met Harry en het team van Computer profile nauw samen te willen werken. Een samenwerking die in een paar minuten op gevoel werd beklonken en die goed en hecht was, maar vooral heel erg warm en vertrouwd aanvoelde. We keken altijd naar voren en naar kansen. We gaan Harry missen maar we kijken terug op de fantastische jaren, de mooie lunches en mooie gesprekken die altijd maar heel even over werk gingen. We wensen gezin, familie, vrienden en collega’s van Harry enorm veel sterkte!”

Terug naar nieuws overzicht