Wehkamp vertrouwt beheer storage omgeving toe aan i³ groep
10-11-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Wehkamp vertrouwt beheer storage omgeving toe aan i³ groep

Online lifestyle webwinkel gigant Wehkamp, onderdeel van RFS Holland Holding, brengt het dagelijks beheer en onderhoud van haar storage omgeving onder in een Managed Services contract bij i³ groep. De ICT-dienstverlener uit Vianen gaat de storage omgeving proactief monitoren en alle beheertaken op afstand uitvoeren.

Door het beheer uit te besteden hoeft de IT-afdeling van Wehkamp niet langer zelfstandig kennis op te bouwen en kan men zich richten op het ondersteunen en ontwikkelen van de business. Daarnaast wordt de infrastructuur van het bedrijf voortaan 24x7 gemonitord. Bij verstoringen kan er direct of in sommige gevallen preventief worden gehandeld.

Robert Krahé, ICT Manager Generieke Diensten Wehkamp: “Het uitbesteden van het beheer van onze storage en SAN (switches) omgeving is een weloverwogen beslissing geweest. Kennis van deze storage omgeving en vooral het bijhouden van deze specifieke kennis willen wij niet langer onderdeel laten zijn van onze core werkzaamheden, wij willen dit graag onderbrengen bij i³ groep. Onze afdeling wil meer en meer een regie functie gaan bekleden en focus hebben op het faciliteren van de business (wensen & verzoeken). Wij deden al zaken tot volle tevredenheid met i3 groep, dat ging vooral om levering van hardware, nu kijken wij uit naar de intensievere samenwerking waar wij “ontzorgd” worden.“

Terug naar nieuws overzicht