HP en NVIDIA leveren technologie aan TU Delft Solar Boat Team
12-11-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP en NVIDIA leveren technologie aan TU Delft Solar Boat Team

HP is technologiepartner van het TU Delft Solar Boat Team, een team van 25 studenten die een solar-powered draagvleugelboot ontwerpen en bouwen. In aanloop naar de tweejaarlijkse Dutch Solar Challenge die in de zomer van 2016 plaatsvindt, ondersteunt HP in samenwerking met NVIDIA, het team met twee professionele Quadro-powered workstations.

De afzonderlijke onderdelen van de solarboot gaan door drie fases; de ontwerpfase, de productiefase en de test- of validatiefase. In de laatste fase wordt getest of het originele ontwerp voldoet aan alle eisen. De krachtige processoren gecombineerd met NVIDIA Graphics zorgen dat zware ontwerpopdrachten, zoals 3D design rendering en video editing snel worden uitgevoerd. Zo kan het team efficiënt te werk gaan en hun ontwerpen snel valideren. “Ons team zoekt altijd naar de meest innovatieve producten op de markt zodat we de beste en snelste solarboot kunnen bouwen. We hebben te maken met geduchte concurrentie en technologie kan net het verschil maken. Onze partner HP zorgt voor ondersteuning bij een snel ontwerpproces. Hopelijk zien we dat terug op het water”, aldus Tijmen Bregt van het TU Delft Solar Boat Team.  

Video: Designing the TU Delft Solar Boat 2015

Het TU Delft Solar Boat Team is een team van 25 studenten van de Technische Universiteit Delft. Het team ontwerpt en bouwt draagvleugelboten aangedreven door zonne-energie. Eens in de twee jaar bouwt het team een nieuwe boot en neemt het deel aan de tweejaarlijkse Dutch Solar Challenge, een race voor zonneboten in Groningen en Friesland. Daarnaast nemen ze jaarlijks deel aan het Nederlands Kampioenschap zonnebootracen en de Solar1 Cup in Monaco.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Innovation