Witold Kepinski - 12 november 2015

Lenovo boekt flink verlies door integratie en herstructureringskosten

Lenovo boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar verlies door integratie en herstructureringskosten.

De kwartaalinkomsten waren 12,2 miljard dollar, een jaar-op-jaar stijging van 16 procent, oftewel een stijging van 23 procent jaar-op-jaar tegen constante wisselkoers. In het tweede kwartaal stegen de run rate inkomsten vóór belastingen kwartaal-op-kwartaal met 16 procent tot 166 miljoen dolalr, exclusief de kosten voor herstructurering, eenmalige lasten en non cash M&A gerelateerde boekhoudkosten. Lenovo’s officiële Hong Kong Financial Reporting Standards (HKFRS) verlies bedraagt 842 miljoen dollar vóór belastingen. Het nettoverlies in het tweede kwartaal was 714 miljoen dollar.

Veel geld werd gespendeerd aan de integratie van de overgnomen IBM x86 divisie en Motorola smartphones die van Google zijn overgenomen. Verder zijn er kosten voor mensen die worden ontslagen, zo'n 3200 in totaal.

Lenovo CEO Yanqing Yang (foto) spreekt verder van goede resultaten, maar meldt wel dat de pc-verkopen daalden. In de EMEA-regio moesten er afgeschreven worden op voorraden. De verkoop van servers steeg binnen de Enterprise Business Group.

Door: Witold Kepinski

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!