Hewlett Packard Enterprise levert Docker oplossingen van datacenter tot cloud

16-11-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Hewlett Packard Enterprise levert Docker oplossingen van datacenter tot cloud

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert op DockerCon Europe een uitgebreide line-up van nieuwe oplossingen voor de Docker omgeving. “Containers veranderen de manier waarop applicaties worden ontwikkeld en gemanaged, ze overbruggen de kloof tussen IT en ontwikkelaars en helpen organisaties met het versnellen van hun innovatie”, aldus Martin Fink, EVP en CTO van HPE. “Hewlett Packard Enterprise omarmt de mogelijkheden van Docker en breidt ze uit met een reeks van middelen en diensten. Hiermee helpt HPE klanten bij het ontwikkelen, testen en draaien van een Docker omgeving op enterpriseschaal.”

Organisaties zoeken naar gebruiksvriendelijke middelen om applicaties snel door te ontwikkelen, te testen en te managen. Docker technologie wordt momenteel snel overgenomen door ontwikkelaars, DevOps en IT operations professionals omdat het een nieuwe manier biedt om flexibele ontwikkelmethoden te ondersteunen. Voor deze benadering hebben organisaties een hybride infrastructuur nodig waarmee applicaties en services snel en rendabel kunnen worden geleverd.

Transformeren naar hybride infrastructuur
HPE onthult een technologieportfolio waardoor organisaties gebruik kunnen maken van Docker. Dit helpt bedrijven op een schaalbare, veilige en vertrouwde wijze te transformeren naar een hybride infrastructuur. De nieuwe oplossingen op gebied van cloud, software, storage en services zijn:

  • HPE Helion Development Platform 2.0 met ondersteuning voor Docker
  • HPE StormRunner en HPE AppPulse voor Docker
  • Remote Docker Swarm cluster monitoring met HPE Sitescope
  • HPE Codar voor Docker
  • Docker Machine plugin voor HPE Composable Infrastructure
  • HPE 3PAR StoreServ en StoreVirtual Storage voor Docker
  • Docker geverifieerde architectuur
  • Docker Reference Guide
  • Enterprise-grade Docker Support

“Tegenwoordig hebben ontwikkelaars een nieuw model nodig voor het bouwen, leveren en draaien van gedistribueerde applicaties, de bestaande infrastructuren zijn hier niet voor ontwikkeld”, aldus Nick Stinemates, VP, business development & technical alliances bij Docker. “Docker biedt directe draagbaarheid en verenigde applicatie implementatie voor elke infrastructuur, zowel op locatie als in de cloud. Docker en Hewlett Packard Enterprise stimuleren samen de ‘next generation’ van enterprise applicaties wat zorgt voor flexibele business.

Beschikbaarheid
HPE oplossingen die gebruik maken van Docker, begeleiding en services zijn per direct verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud