Wouter Hoeffnagel - 18 november 2015

EnterpriseDB stelt Maurice Godschalk aan als Account Director Public Sector Northern Europe

EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, stelt Maurice Godschalk aan als Account Director Public Sector Northern Europe. Godschalk werkte eerder bij Dell en Oracle, waar hij zich bezig hield met de overheidssector. Bij EnterpriseDB wordt hij als Account Director verantwoordelijk voor de publieke sector in de Benelux en Nordics.

Het snelgroeiende EnterpriseDB is het personeelsbestand in Europa sterk aan het uitbreiden. Volgens Jeannot Bos, Director of Sales Europe, zit een groot deel van die groei in de overheidssector. Overheidsinstanties zouden steeds meer interesse tonen in het gebruik van open source databases, waar EnterpriseDB met EDB Postgres Plus op inspeelt. Maurice Godschalk is bekend met de overheidssector en was eerder werkzaam bij Oracle en Dell.

Volgens Godschalk was zijn overstap naar een leverancier van open source software een bewuste keuze. “De kracht van traditionele softwareleveranciers is tegenwoordig steeds meer een zwakte. Zaken als vendor lock-in zorgen er bijvoorbeeld vaak voor dat allerlei nieuwe technologie buiten de deur wordt gehouden. Het abonnementsmodel van open source software biedt een veel transparanter businessmodel. Hiermee kun je klanten echt helpen om hun groei voor de toekomst beheersbaar te maken, zeker in de publieke sector.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!