Witold Kepinski - 24 november 2015

Fujitsu biedt hybride IT-platform voor ‘digital business’

Fujitsu introduceert het MetaArc hybride IT-platform waarmee klanten een ‘digital business’ strategie kunnen bouwen. Daarnaast introduceert Fujitsu zijn Transformational Application Managed Services (AMS), een beheer en maintenance dienst voor applicaties. Partners van Fujitsu spelen een belangrijke rol bij het bieden van oplossingen en diensten aan klanten. Dit zeggen Bas de Reus (managing director Fujitsu Nederland) en Rob Overtoom (Head of Product & Solution Sales Fujitsu Nederland) tijdens het Fujitsu Forum 2015 dat gehouden werd in München.

Het overkoepelende thema tijdens het Fujitsu Forum 2015 was ‘Human Centric Innovation in Action’. Fujitsu toonde hierbij zijn klanten en partners oplossingen waarbij de gebruiker centraal staat en waarmee ze hun digital business kunnen uitbreiden. Hierbij is enerzijds een schaalbare IT-infrastructuur nodig (Robust IT) en anderzijds een flexibel model om snel nieuwe IT-toepassingen te leveren voor de businessafdelingen (Fast IT). Het cloud-gebaseerde MetaArc IT-platform biedt volgens Fujitsu het beste van Robust IT en Fast IT. Organisaties kunnen met MetaArc gebruik maken van public, private en hybrid cloud die gekoppeld zijn aan datacenters of interne serverruimte. Klanten kunnen hierbij volop gebruik maken van de Fujitsu Infrastructure-as-a-Service (IaaS) of Platform-as-a-Service (PaaS) diensten.

Volgens Bas de Reus is MetaArc een ideale combinatie voor IT-beslissers die te maken hebben met enerzijds ‘Robust IT’ en anderzijds ‘Fast IT’ voor digital business. Met het Fujitsu MetaArc digital business platform kunnen klanten een digitale businessstrategie en services uitrollen. MetaArc biedt ondersteuning voor cloud, Big Data, Internet of Things (IoT), mobility oplossingen en ontwikkeling van applicaties. Er komt ook ondersteuning voor app beheer, cloud-gebaseerde development en er komt een app marktplaats.“MetaArc is een hybride IT cloud platform dat geschikt is voor multifunctionele doeleinden, zoals cloud, Big Data en Internet of Things (IoT). Het hybride MetaArc IT platform werkt goed in on-premises, private en hybrid cloud omgevingen”, aldus De Reus.

Fujitsu heeft volgens De Reus zijn MetaArc platform recent uitgebouwd door de overname van het Frans UShareSoft, een ‘hybrid cloud application delivery & migration specialist’. UShareSoft levert UForge AppCenter, een end-to-end enterprise DevOps platform, en Marketplace, een dynamisch platform voor het bouwen van cloud software marktplaatsen. Fujitsu gaat UShareSoft in zijn op OpenStack gebaseerde Cloud Services K5 (voor IaaS en PaaS) integreren, een belangrijk element binnen MetaArc waardoor klanten en partners apps kunnen bouwen, migreren en leveren voor verschillende cloud omgevingen.

Transformational Application Managed Services (AMS)

Naast MetaArc introduceert Fujitsu Transformational Application Managed Services (AMS). Dit is een beheer en maintenance dienst voor applicaties en data. De Transformational AMS dienst wordt in de loop van 2016 in Europa uitgerold. Fujitsu zegt al veel ervaring met applicatie lifecycle beheer en support te hebben voor diverse brancheorganisaties. Met Fujitsu Transformational AMS zijn klanten verzekerd dat hun applicaties goed beheerd worden, waarbij er meer tijd en geld overblijft om nieuwe IT te omhelzen die organisaties helpen in de groei van hun digitale business. Transformational AMS wordt ondersteund door een netwerk van zes Global Service Desks die Fujitsu over de wereld heen verspreid heeft staan. Er is support in meer dan veertig talen. Vier Global Delivery Centers van Fujitsu bieden klanten infrastructure management & application services. “Fujitsu Transformational AMS wordt in 2016 uitgerold en we zijn met de eerste klantcases bezig“, aldus Bas de Reus.

Human Centric

Fujitsu biedt zijn klanten oplossingen en diensten vanuit managed infrastructure services, business application services en enterprise platform services (mainframe). Deze onderdelen bieden klanten en partners meer transparantie, aldus De Reus: “Je ziet door de cloudontwikkelingen dat we onze businessmodellen moeten aanpassen. Naast traditionele en transactionele services moet je als leverancier nu ook andere diensten aanbieden. Met de Fujitsu ‘Human Centric Innovation in Action’ visie zetten we mensen centraal met onze specifieke oplossingen voor branches, zoals de gezondheidszorg of retail, waaronder beheer van werkplekken.”
Bas de Reus zegt verder dat twee bewegingen bij Fujitsu afspelen. “Fujitsu organiseert zich ten eerste beter zodat ze klanten meer diensten kunnen leveren. Dat doen we door van een landenmodel naar regiomodel te gaan. Ten tweede willen we meer toegevoegde waarde leveren aan klanten door de ‘user experience’ nog meer te accentueren. We schuiven daarvoor meer richting services met onze componenten; zo bieden we klanten een totaaloplossing. De ‘Human Centric Innovation in Action’ visie van Fujitsu geeft deze dynamiek weer. Het sleutelwoord waarmee we met onze oplossingen onderscheiden is dat het menselijk aspect bij de klant centraal staat.”

Kansen voor partners

Volgens Rob Overtoom biedt Fujitsu zijn partners interessante oplossingen waarbij ze zich bij klanten kunnen onderscheiden zoals met datacenter, clientoplossingen en MetaArc. ”De Fujitsu client businessportfolio bestaat uit nieuwe Fujitsu devices tegen interessante prijzen. Partners kunnen daarmee het verschil maken door de oplossingen zelf te vermarkten, waarbij we hen ondersteunen met interessante businesscases. We proberen een brug te slaan tussen onze producten die we heel goed kunnen laten passen in oplossingen die partners bouwen voor eindgebruikers. We bieden een dienst daaromheen zodat partners die kunnen servicen voor een klant. Fujitsu MetaArc is een goed voorbeeld van een antwoord op de veranderingen in de markt waarmee we organisaties kunnen helpen in de transformatie naar digital business.”

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!