Witold Kepinski - 03 december 2015

NetApp maakt partners warm voor Data Fabric, CDOT migraties en all-flash

Sven Schoenaerts, die meer dan 8,5 jaar bij NetApp werkt, is sinds kort managing director van NetApp Benelux. Daarvoor was hij nauw betrokken met NetApp channel partners als Senior Director EMEA Channel Sales. Naast een omzetdoelstelling wil hij van NetApp weer marktleider maken op het gebied van enterprise storage en data management.

Schoenaerts zegt dit tijdens de onlangs gehouden NetApp Insight 2015 conferentie in Berlijn. “We waren eerder marktleider en dat willen we weer terugwinnen. Ik denk dat er voor ons een goede kans ligt. De economie trekt aan, de overheid investeert weer, we hebben een sterk ecosysteem van partners en hebben daarom een goede startpositie.”

Clustered Data ONTAP (CDOT)

Channel partners hebben met NetApp groeikansen, vervolgt Schoenaerts: “We hebben een enorme klantenbestand die naar Clustered Data ONTAP (CDOT) migreren of dat nog gaan doen. Steeds vaker worden nieuwe workloads gedraaid op NetApp flash storage voor een hogere performance. NetApp Data Fabric biedt betere functionaliteit om data snel te verplaatsen tussen flash, disk en archiveringsystemen binnen of buiten het datacenter. De klant wil graag weten hoe die het best data in de toekomst kan beheren. NetApp geeft met zijn Data Fabric visie een antwoord hoe datamanagement eruit gaat zien in een mix van private- en public-cloudresources met Data ONTAP 8.3 en Clustered Data ONTAP 8.3 (CDOT) die werkem met VMware, Microsoft, Citrix, OpenStack en Oracle VM omgevingen, waarin alle data vrij kan bewegen.”

Metrocluster

De NetApp Data Fabric oplossingen slaan aan, ook in Nederland aldus Schoenaerts. Zo heeft ziekenhuis Rijnstate gekozen voor een vervanging van de huidige NetApp storage door een op Clustered Data ONTAP gebaseerd NetApp Metrocluster voor de IT-infrastructuuronderdelen van de productieomgeving, geleverd door NetApp partner Proact. Medisch specialisten kunnen hierdoor vertrouwen op de gewenste beschikbaarheid en performance van data van het EPD en de PACS omgeving vanuit een flexibele IT-omgeving.

AltaVault

Volgens Schoenaerts zijn er meer partners die de Data Fabric strategie oppakken en klanten migreren naar Clustered Data Ontap (CDOT), een scale-out storage OS oplossing voor gevirtualiseerde en cloud omgevingen. Deze kunnen bestaan uit NetApp Private Storage, NetApp all-flash storage, hybrid-flash, disk-storage, software defined storage en hybride cloud. “De verkoop Nederland doet het goed, alles wat we verkopen is CDOT gebaseerd. De verkoop van NetApp flash storage groeit snel ondanks dat we een beetje laat in de markt waren. Ook de verkoop van AltaVault backup en recovery appliance, die data beschermt en beschikbaar houdt, gaat goed. NetApp heeft een heldere visie met zijn toekomstbestendige oplossingen zoals Data Fabric, flash en private cloud oplossingen.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!