HPE Synergy hybride infrastructuur speelt in op post-hyperconverged tijdperk

HPE Synergy hybride infrastructuur speelt in op post-hyperconverged tijdperk

01-12-2015 | door: Witold Kepinski

HPE Synergy hybride infrastructuur speelt in op post-hyperconverged tijdperk

Hewlett Packard Enterprise (HPE), het afgesplitste onderdeel van HP dat zakelijke oplossingen levert, introduceert HPE Synergy dat één infrastructuur biedt ter ondersteuning applicaties en operationele modellen, van legacy IT tot en met mobiele, big data en cloud diensten. 'Composable infrastructure' heet de nieuwe architectuur van HPE Synergy die past binnen een bimodel-IT organisatie. Synergy ondersteunt bestaande en legacy omgevingen zoals applicaties, ERP, gevirtualiseerde omgevingen en aan de andere kant nieuwe snelle IT zoals cloud applicates en container applicaties die gebouwd zijn met Chef en Docker.

HPE meldt dit tijdens zijn Discover 2015 event in Londen. Hewlett Packard Enterprise wil met de Synergy gelijk zijn visitekaartje afgeven dat het een serieuze enterprise speler is en blijft. HPE Synergy is een platform om zowel traditionele applicaties als cloud native applicaties te draaien. Dit helpt organisaties om te profiteren van de voordelen van een hybride infrastructuur. Gebaseerd op nieuwe architectuur, ontworpen door Hewlett Packard Enterprise, maakt HPE Synergy gebruik van fluid resource pools, software defined intelligence en een eenduidige API. Daarmee optimaliseren organisaties de juiste combinatie van traditionele en private cloud resources, aldus HPE. De HPE Synergy hybride infrastructuur speelt hiermee in op het post-hyperconverged tijdperk.

Met Synergy herschikt het HPE de manier waarop it-infrastructuur opgebouwd is. De rekencapaciteit, storage en networking fabric worden fysiek samengebracht in Synergy en via één interface beheert via HPE OneView. Het maakt van Synergy een makkelijk uitbreidbaar platform dat vooral ideaal lijkt voor bedrijven die een schaalbare 'hybrid cloud' omgeving zoeken en die werken volgens het DevOps-principe. Bij DevOps werken developers en 'operations' zoals business managers samen in één team.

Composable infrastructure

De gebruikte nieuwe architectuur krijgt van HPE de noemer 'composable infrastructure' wat in essentie een voortzetting is van 'converged infrastructure'. Hét grote voordeel is dat je fysieke, virtuale of 'containerized' workloads allemaal in één grote 'resource pool' terug vindt. Dat maakt dat je workloads snel kan opstarten of anders configureren. De nodige rekenkracht, storage en networking worden toegekend op maat van de applicaties. 

API

Een tweede belangrijk voordeel van 'composable infrastructure' is software defined intelligence die onder meer de hele update-cycli volautomatisch regelt en die de infrastructuur zelf 'assembleert'. Tot slot komt er ook een nieuwe API bij kijken die één codelaag biedt voor alle elementen uit de infrastructuur en die een 'bare-metal interface' creëert voor wat dan Infrastructure-as-a-Service (IaaS) heet. Hierbij biedt HPE een ‘unified API’ voor applicaties zoals VMware, Microsoft, Arista, Docker, Chef, NVIDIA, PuppetLabs en Capgemini. Ook infrastructuurleveranciers zoals Nlyte Software, Emerson, F5 Networks, MagicFlex, Arista, Eaton en Schneider Electric en HPE Helion cloudtechnologie ondersteunen HPE Synergy.

Vanaf het tweede kwartaal van 2016 wil HPE het nieuwe product verkopen. Prijzen zijn nog niet bekend. Verwacht wordt dat HPE in de komende dagen nog meer nieuws vrijgeeft over de strategische koers die de leverancier de komende jaren wil bevaren.

Witold Kepinski in samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht