Redactie - 02 december 2015

ZyXEL LTE7410 outdoor 4G-router verdeelt LTE mobiele breedband met wifi apparatuur

ZyXEL Communications, leverancier van netwerk- en telecom-oplossingen, introduceert de nieuwe LTE7410. Deze outdoor 4G-router verdeelt LTE mobiele breedband met (draadloze) wifi-apparaten. Zo is er overal een mobiel signaal, ideaal voor afgelegen locaties, zoals festivalterreinen of campings, waar geen vaste lijnen voor breedband aanwezig zijn.  De outdoor router is ook geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een back-up bij uitval of overbelasting van de vaste lijnen. 

Voor kleine tot middelgrote bedrijven die een outdoor evenement organiseren, zoals een festival of sportevenement, of op een tijdelijke locatie verblijven, kan breedband connectiviteit een uitdaging zijn. Vaste lijnen zijn op deze locaties niet beschikbaar of economisch niet haalbaar. De LTE7410 is speciaal ontworpen om dit probleem op te lossen. Deze outdoor router kan 4G LTE mobiel breedband omzetten naar een stabiele internetverbinding.

Installatie
De installatie is zeer eenvoudig: plaats een 4G SIM-kaart in de ZyXEL LTE7410 en bevestig het apparaat aan de buitenkant van een gebouw of op een paal. Sluit vervolgens de LTE7410 aan op een router, gateway, access point of netwerkapparaat met een ethernet-interface. De LTE7410 communiceert nu met de lokale LTE basisstations en de aangesloten netwerkapparaten profiteren van 4G LTE mobiel breedband. Deze verbinding is bekabeld of draadloos, afhankelijk van welke apparaten zijn aangesloten op de LTE7410.

Overbrugt 25 km
De LTE7410 beschikt over multiband ondersteuning (Band 3/7/20), wereldwijd goed voor 70 procent van de LTE-netwerk-implementaties. De hoogvermogen antenne (10 dBi) levert sterke signaaltransmissie en ontvangst. In veldproeven bleek deze outdoor-router zelfs op 25 kilometer afstand via tweerichtingsverkeer te communiceren met LTE basisstations. Voor gebruikers van vaste lijnen, kan het apparaat fungeren als een back-up als de verbinding via hun vaste lijn uitvalt of wordt overbelast.
 
Toepassingen 
De LTE7410 levert flexibele netwerkconfiguratie via zowel een brug- als routing-modus. Met deze twee ingebouwde modi, kan de outdoor router eenvoudig worden geïntegreerd in het netwerk, ongeacht of het is aangesloten op een gateway, een router of een access point. De IP67 behuizing garandeert ook robuuste connectiviteit, zelfs onder zware omstandigheden buitenshuis.

"Het aantal mobiele breedbandimplementaties groeit wereldwijd erg snel en dit aantal zal naar verwachting nog verder toenemen in de komende jaren," aldus Peter Bos, Head of Channel bij ZyXEL Benelux. "Mobiele breedbandnetwerken worden steeds meer gemeengoed. Met de LTE7410  profiteren gebruikers van goede mobiele breedbanddekking, waar ze ook zijn. Bovendien is de ZyXEL LTE7410 Outdoor 4G-router gemakkelijk te installeren en wordt de router geleverd met bescherming die het apparaat geschikt maakt voor gebruik buiten."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!