HPE Helion Managed Cloud Broker biedt services over meerdere cloud workloads en providers

01-12-2015 | door: Redactie

HPE Helion Managed Cloud Broker biedt services over meerdere cloud workloads en providers

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert HPE Helion Managed Cloud Broker. Deze nieuwe beheerde dienst voorziet bedrijven van services over meerdere cloud workloads en providers. Services worden toegankelijk, verenigbaar en veilig te beheren.

Met de opkomst van gemakkelijk toegankelijke cloudapplicaties vormen het gebruik van diensten zonder toestemming van bedrijven en ‘Shadow IT’ een bedreiging voor de veiligheid en staan de kostenbesparingen van een hybride infrastructuur onder druk aldus HPE. De HPE Helion Managed Cloud Broker service biedt IT-administrators controle en direct inzicht over de IT-assets, van private en publieke clouds tot traditionele IT. Ook biedt het organisaties de mogelijkheid om deze assets te orkestreren en zo sneller te reageren op aanvragen en het financiële management en gebruikerstevredenheid te verhogen. “Cloud computing belooft organisaties significante voordelen op gebied van snelheid, flexibiliteit en lagere kosten. Echter, deze voordelen raken ze kwijt wanneer ze worden geconfronteerd met een enorme toename van onbeheerde en ongecoördineerde cloudvoorvallen”, aldus Eugene O’Callaghan, Vice President van Enterprise Services Workload en Cloud bij Hewlett Packard Enterprise. “HPE’s beheerde servicegedreven benadering verenigt alle enterprise cloud resources, zodat onze klanten één overzicht hebben van hun IT-activiteiten. Het helpt bedrijven bij het versnellen van innovatie op een georkestreerde, veilige en kosteneffectieve wijze.” 

HPE Helion Managed Cloud Broker service zorgt volgens de leverancier voor een geoptimaliseerde, hybride cloudstrategie. De HPE Helion Managed Virtual Private Cloud wordt ondersteund, net als een reeks aan externe cloud providers zoals Amazone Web Services en VMWare technologie. Additionele cloud providers worden ondersteund in toekomstige releases in 2016.

Mogelijkheden

De HPE Helion Managed Cloud Broker service bevat de volgende mogelijkheden: Geïntegreerd self-service portal met directe interface aan service providers, Security en performance management, Financial management en budget controls, Compliance management en auditfunctionaliteit, Catalogus en subscription management, Subscription lifecycle management, Service request submission en management, Monitoring tools en Dashboards en reports. De service is gebouwd met gebruik van verschillende HPE softwareoplossingen, zoals HPE Cloud Orchestration SoftwareHPE ITSM Automation Software en HPE Operations Bridge Software.

Services

De HPE Helion Managed Cloud Broker service, die een keuze aan implementatiemodellen biedt, is onderdeel van een complete set aan producten en services van HPE. Aan klanten die hun eigen Cloud Services Broker bouwen, biedt HPE producten en services om de inspanning te versnellen, inclusief: Cloud Service Broker Advisory & Platform Services – strategische advisory services inclusief workshops, roadmap, architectuur, design en implementatieservices. Hiermee bepalen en implementeren bedrijven het beleid, beheer en de ondersteuning die zij nodig hebben om organisaties te beschermen en het optimale rendement uit IT-management te halen.

De HPE Service Broker platform producten voor het automatiseren van private cloud of hybride IT wordt aangedreven door de volgende HPE Software producten:

HPE Propel – software die applicaties en services aggregeert van meerdere bronnen in een moderne, gepersonaliseerde en intuïtieve interface.

HPE Service Anywhere – een SaaS gebaseerde IT-servicemanagement softwareoplossing die eindgebruikers accurate en realtimeondersteuning biedt.

HPE Cloud Service Broker Support and Education – met één aanspreekpunt voor ondersteuning van HPE en multivendor hardware, software en education services om IT-successen en gebruikersadoptie te behalen zo meldt HPE. Om publieke cloud services te voltooien kunnen gebruikers HPE Flexible Capacity opnemen, dit biedt een ‘pay as you go’ cloudervaring op locatie.

Op hpe.com/services/cloudbroker staat meer informatie over de HPE Helion Manage Cloud Broker service.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud