Dicht het shadow IT-gat met The New IP
02-12-2015

Dicht het shadow IT-gat met The New IP

Stel, uw klant heeft een deadline. Maar om die klus te klaren, heeft ze bepaalde informatie nodig. En laat nu net het systeem om bestanden te delen binnen haar organisatie, niet laden… Het netwerk dat haar bedrijf gebruikt, is onvoldoende ingericht om de moderne technologieën die veel bandbreedte vereisen, te ondersteunen. Geïrriteerd vraagt uw klant een collega om het bestand te versturen via WeTransfer, wat nog meer druk zet op het toch al overbelaste netwerk. Situaties als in dit voorbeeld doen zich op de werkvloer dagelijks voor. De frustratie onder werknemers neemt toe: zij vinden dat ze niet de benodigde middelen hebben om efficiënt hun werk te doen.

Veel bedrijfsnetwerken zijn niet geschikt voor de ondersteuning van cloudapplicaties. Uw klanten – IT-afdelingen – verliezen de controle over de IT-omgeving binnen hun organisatie. Veel gebruikers wenden zich tot shadow IT-platforms: mogelijk niet-goedgekeurde applicaties en diensten als Google Drive, WeTransfer of Evernote. Daarmee vergroten ze onbewust de belasting van het netwerk. En dit probleem is omvangrijker dan u misschien denkt. In een onderzoek van Frost & Sullivan gaf meer dan tachtig procent van de respondenten toe niet-goedgekeurde Software-as-a-Service-apps op het werk te gebruiken.

Daarnaast zegt de Cloud Security Alliance dat slechts acht procent van de bedrijven de omvang van shadow IT in zijn organisatie kent. Shadow IT zorgt niet alleen voor een beveiligingsrisico, maar vergt ook veel van resources door netwerkbandbreedte op te eisen. Dat maakt het voor uw klant lastiger behoeften te voorspellen en beperkt zijn controle, invloed en relevantie.

Hoe kunt u nu uw klanten helpen het gat te dichten tussen de mogelijkheden van het netwerk en behoeften van de business?

Deze vraag klinkt misschien wat lastig. Maar het antwoord is simpel: stel uw klanten voor aan The New IP. Uw klanten moeten hun bedrijfsnetwerk op een nieuwe manier benaderen: een die sneller, wendbaarder en kosteneffectiever is. The New IP speelt op deze behoefte in. Het verkleint de afhankelijkheid van fysiek geconfigureerde netwerk-devices door te migreren naar een open, door software geregelde, programmeerbare en gevirtualiseerde netwerkomgeving.

Programmeerbare netwerktechnologie maakt het voor uw klanten mogelijk de eisen die aan de moderne werkplek worden gesteld, te ondersteunen. Door gebruik te maken van op open standaarden gebaseerde technologieën kunt u uw klanten ook de meest effectieve IT-mogelijkheden bieden naarmate hun behoeften veranderen. Open standaarden maken een groot aantal oplossingen van innovatieve leveranciers beschikbaar en laten ze onderling samenwerken. Overstappen naar The New IP betekent dat u beter kunt inspelen op de behoeften van uw klanten. En dat versnelt weer de innovatie waarmee u het IT-relevantiegat dicht.

Auteur: Rein de Jong, Regional Sales Director Germany & Benelux, bij Brocade

Terug naar nieuws overzicht
Cloud