Witold Kepinski - 07 december 2015

Ballmer wil dat Microsoft zijn winstmarges op verkoop van cloud en hardware openbaart

Steve Ballmer, ex-ceo en aandeelhouder van Microsoft, wil dat Microsoft zijn winstmarges op verkoop van cloud en hardware openbaart.

Hij zei dit tegen Bloomberg als reactie op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf in Bellevue, in de Amerikaanse staat Washington.

Microsoft meldt een jaarlijkse 'run rate' omzet die in 2018 zo'n 20 miljard dollar moet zijn. Ballmer vindt de run rate maatstaf 'bullshit'. Microsoft moet de inkomsten, niet de run rate melden, aldus Ballmer. Marge, een maatstaf voor de winstgevendheid is volgens hem veel belangrijker. De bruto marges voor software zijn zeer hoog, maar ze zijn veel lager voor zaken als hardware en cloud-diensten, vindt Ballmer.

Microsoft verwacht in het fiscale jaar 2018, dat in de zomer van 2017 begint, zeker 20 miljard omzet uit cloud oplossingen te halen zoals Office 365, Dynamics en Azure. Dit zei Microsoft ceo Satya Nadella eerder dit jaar tijdens de Financial Analysts Meeting 2015 dat door de leverancier zelf was georganiseerd.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!