HPE introduceert Cloud28+ enterprise cloud catalogus met bijna 700 services

11-12-2015 | door: Witold Kepinski

HPE introduceert Cloud28+ enterprise cloud catalogus met bijna 700 services

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de beschikbaarheid aan van de Cloud28+ servicecatalogus. De catalogus zorgt ervoor dat Europese bedrijven kunnen zoeken naar diverse cloud services die voldoen aan hun business-specifieke behoeften.

Cloud 28+ klanten kunnen specifiek sorteren op datacenterlocatie en -provider, zodat ze kunnen voldoen aan lokale wetten en bedrijfsregels. Cloud28+ is een community van zowel commerciële organisaties als organisaties binnen de publieke sector met het doel om de cloudservice-adoptie uit te breiden in heel Europa.

In de gecentraliseerde app store biedt Cloud28+ al 680 cloud services van 150 Cloud28+ leden op gebied van Infrastructure-as-a-Service, Platform-as-a-Service en Software-as-a-Service. Tot op heden zijn er meer dan 1000 organisaties die zich vooraf hebben geregistreerd voor de catalogus.

De nieuwe Cloud28+ servicecatalogus biedt toegang tot een groot aantal enterprise cloud services. Klanten hebben de mogelijkheid het aanbod te vergelijken op basis van functionele en niet-functionele criteria, zoals prijs en service level agreements en certificeringniveaus. Verder is er de mogelijkheid om cloud native ISV’s te vinden met wie samenwerkingen kunnen worden aangegaan om de “Idea Economy” te omarmen. Tevens is er een uitbreiding van de ‘go-to-market’ mogelijkheden door eigen services te publiceren in de catalogus; IT-teams kunnen hierdoor omzet genereren, aldus James Kinsella, oprichter van Zettabox. “De keuze om aan te sluiten bij Cloud28+ is logisch voor Zettabox, aangezien het doel is om een samenhangende en collaboratieve cloudomgeving te bouwen."

Het Cloud28+ technologieframework is gebaseerd op HPE Helion OpenStack. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om over te stappen van de ene clouddienst naar de andere en vendor lock-in te elimineren binnen een Europese Digital Single Markt, aldus Xavier Poisson (foto), Hybrid IT vice president van EMEA. “Cloud services zijn essentieel voor de groei van de digitale economie en nu hebben klanten in en rondom de 28 Europese lidstaten één bron voor honderden cloud services. Hiermee transformeren ze naar een hybride infrastructuur.”

In de Cloud28+ catalogus is op dit moment onder andere een divers aanbod van cloud services op het gebied van data management, end-user productiviteit, business app, digital marketing, software development en security producten te vinden. Additionele categorieën en verticale oplossingen worden de komende maanden toegevoegd.

Beschikbaarheid

De Cloud28+ cloud servicecatalogus is vanaf vandaag beschikbaar op http://www.cloud28plus.eu/.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud