Met i³ groep naar HP Enterprise Discover

11-12-2015

Met i³ groep naar HP Enterprise Discover

Van 1 tot en met 3 december 2015, heeft Hewlett Packard Enterprise (#HPE) Discover plaats gevonden in Londen. Met 13.000 bezoekers uit heel Europa was dit een groots evenement. Samen met een 8-tal klanten was ook i³ groep present.

Discover London
Op maandagochtend zijn we met de groep vanaf Schiphol richting Londen Heathrow vertrokken. Ondanks een heersende storm en een daarmee gemoeide heftige daling arriveerden wij dankzij het efficiënte Londense openbaar vervoer voor het eind van de middag in ons hotel vlakbij Paddington Station. ’s Avonds hebben we heerlijk gedineerd in één van Jamie Olivers Italian restaurants en ook het afzakkertje hebben we niet overgeslagen…

Dinsdagochtend zijn we met de bus vertrokken vanaf Paddington naar de HPE Discover locatie: London eXcel. De voor 45 minuten geplande trip liep uit tot een sightseeing tour van anderhalf uur door hartje centrum. De volgende drie dagen konden wij kiezen uit maar liefst 500 verschillende sessies en workshops, naast de keynotes; waar de HPE top de visie, missie en strategie van HPE voor de komende jaren heeft gepresenteerd.

Thema’s
Tijdens HPE Discover stonden dit jaar de volgende thema’s centraal:

  • Transform to a hybrid infrastructure;
  • Protect the Digital Enterprise;
  • Empower data driven organizations;
  • Enable workplace productivity.

Gezien de grote hoeveelheid content is het onmogelijk om deze thema’s samen te vatten zonder iets te vergeten. Daarom hieronder een drietal zaken die ons het meeste hebben aangesproken, kijkend naar de toekomst:

Synergy en Composable Infrastructure
HPE heeft een nieuw infrastructuurplatform geïntroduceerd, genaamd #Synergy.

Dit is de volgende stap in #converged infrastructuur waarbij alles in het teken staat van #automation en het kunnen faciliteren van traditionele- en #cloud native applicaties. Synergy is gebaseerd op nieuwe “composable” infrastructuur hardware, die zich als ‘fluid resource pools’ laat inzetten door software defined intelligence en unified (RESTful) API’s. HPE duidt Synergy ook wel aan als “infrastructure as code”. De inzet van deze infrastructuur helpt organisaties om geleidelijk te transformeren van legacy applicaties naar cloud native applicaties draaiende op een combinatie van private en public cloud infrastructuur. Hierdoor kan men uitstekend reageren op dat wat de bedrijfsvoering vraagt in deze snel veranderende wereld.

HPE Helion
HPE’s Helion boodschap zorgde eerder dit jaar enigszins voor verwarring door de aankondiging dat HPE zou stoppen met HP Helion Public Cloud. De Helion boodschap op Discover was helder! HP Helion CloudSystem 9.0 is verder geëvolueerd en ondersteunt nu meerdere typen hypervisors, public clouds en wordt uitgebreid met een nieuwe cloud service broker. HPE Helion Managed Cloud Broker geeft de IT afdeling controle en inzicht over zowel haar eigen Private als Public Cloud diensten en maakt orchestratie van beide mogelijk, zodat de flexibiliteit, financieel inzicht en eindgebruikerstevredenheid toeneemt.

De HPE Helion Managed Cloud Broker ondersteunt het complete HPE Helion portfolio (Managed Virtual Private Cloud, Cloud System en Helion OpenStack) maar ook VMware technologie en Public cloud providers zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en anderen.

HPE Hybrid Cloud computing met Microsoft Azure
HPE en Microsoft zijn een partnership aangegaan op het gebied van hybrid cloud computing. Hiermee wordt Microsoft met Azure aangemerkt als preferred partner voor HPE oplossingen op het gebied van public cloud diensten. HPE is op zijn beurt preferred partner voor Microsoft hybrid cloud oplossingen op het gebied van infrastructuur en services. De eerste concrete oplossing uit dit partnership is de HPE Hyper Converged 250 for Microsoft Cloud Platform System Standard. Dit hyper converged systeem is voorzien van HPE Proliant server en storage componenten en OneView for Microsoft System Center. Deze oplossing vormt een Hyper Converged oplossing gebaseerd op #HyperV, die eenvoudig is te beheren en naadloos aansluit bij Microsoft #Azure Public Cloud services door het geïntegreerde selfservice portal.

Auteur: Eric Meybaum, Solution Consultant i³ groep

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud