Witold Kepinski - 16 december 2015

Apple en Cisco presenteren zich als de combinatie voor wireless, security en collaboration

Apple en Cisco presenteren bij bedrijven en overheden zich als de combinatie voor wireless, security, collaboration en productieve devices zoals iPad, iPad Pro, iPhone en Mac pc’s. Hierbij is een rol weggelegd voor channel partners om zaken te integreren zodat Apple iOS devices goed werken op het bedrijfsnetwerk aldus Milo Schacher (foto), channelbaas voor Cisco EMEAR regio tijdens een gesprek op de Canalys Channels Forum.

Cisco wireless access points worden afgestemd zodat ze de hoogste snelheden bieden aan Apple devices met bijvoorbeeld een 1GB snelheid in plaats van 100KB. Daardoor hebben gebruikers altijd de beste Cisco WebEx en Telepresence videodiensten.

Ook verwacht Cisco een nauwere realties tussen zijn developers en die van Apple iOS en apps specialisten. Zo kunnen iOS Apps geschreven worden met Cisco IP (Intellectual Property).

Apple wil meer van zijn devices verkopen in de zakelijke markt. Hiervoor is het bedrijf eerder een samenwerking aangegaan IBM. Er zijn nu 55 IBM branche apps voor iOS zoals voor de gezondheidszorg, reisbranche, financiële dienstverlening, transport en industrie. IBM heeft inmiddels voor zijn werknemers 30.000 Apple Mac pc’s uitgerold.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!