Witold Kepinski - 17 december 2015

CJIB, RvS en de RvdK moeten gunningsbeslissingen intrekken na kort geding Atos en CGI

Overheidsinstellingen CJIB, de Raad van State (RvS) en de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) moeten hun gunningsbeslissingen van de rechter intrekken. Atos en CGI hebben hierdoor met succes een kort geding gewonnen tegen de staat.

De rechtbank gebiedt de Nederlandse Staat de opdrachten opnieuw aan te besteden met hantering van een beoordelingsmethodiek waarbij gunning plaatsvindt op basis van een vergelijkende beoordeling, indien en voor zover de Staat die opdrachten nog wenst te vergeven. Dit betekent dat het CJIB de gunningen voor Brunel, Devoteam, ItaQ, Ordina, Get There ( in combinatie met New Nexus en QNH Consulting) ongedaan moet maken. RvS moet de deal met Itaq, QNH Consulting en Sogeti ongedaan maken. De RvdK moet de gunning ongedaan maken met Deloitte Consulting, SLTN Inter Access en Sogeti.

De rechtbank veroordeelt de Nederlandse Staat verder in de kosten van dit geding, tot dusverre aan de zijde van eisers begroot op € 1.506,84, waarvan € 816,-- aan salaris advocaat, € 613,-- aan griffierecht en € 77,84 aan dagvaardingskosten, in voorkomende gevallen te vermeerderen met btw, en tot dusverre aan de zijde van Caesar en Capgemini telkens begroot op € 1.429,--, waarvan € 816,-- aan salaris advocaat en € 613,-- aan griffierecht.

Lees meer hier over de uitspraak van de rechtbank.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!