Witold Kepinski - 21 december 2015

SimpliVity ziet Dell EMC fusie als groeikans met Cisco partners

SimpliVity, een Amerikaanse leverancier van OmniStack software defined hyperconverged infrastrucuur en Omnicube appliance oplossingen, introduceerde tijdens VMworld 2015 in Barcelona de nieuwste OmniStack 3.0 versie. Deze appliance biedt hoge performance voor VDI omgevingen van onder andere Citrix en VMware, OLTP databases, Microsoft Exchange, SAP, Oracle en grote single-site en multi-site omgevingen. Volgens Doron Kempel, CEO van SimpliVity, biedt zijn bedrijf hyperconverged infrastructure oplossingen met een high performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid voor VDI waarbij kosten (tco) lager uitvallen en de eindgebruikers experience goed blijft. Kempel: “SimpliVity is ‘the next VMware'. We zien enorme groeikansen voor partners in de infrastructuur markt. We gaan daar als onafhankelijk partij in groeien en dat doen we met plezier. We’re having fun!”

Special Forces

Kempel heeft al een indrukwekkende ‘CV’ waar hij zelf overigens geen woord over zegt. Hij zat ooit in het Israëlisch jeugdhandbalteam. Hij diende in de Sayeret Matkal, de special forces eenheid van de Israel Defense Forces (IDF) waaruit twee Israëlische premiers voortkwamen: Benjamin Netanyahu en Ehud Barak. Daarna vertrok hij naar de VS. Hij studeerde hij aan de Harvard Business School bij Boston en haalde hij zijn MBA. Kempel werkte daarna een tijdje bij storage leverancier EMC en leidde het EMC research center in Israël. Hij werd ondernemer en richtte Diligent Technologies op dat later voor 200 miljoen dollar werd verkocht aan IBM. Vervolgens ging hij SimpliVity leiden dat in 2009 met steun van investeerders Accell en Kleiner Perkins is opgericht. Hij ontwikkelde met zijn team de Omnistack software-defined hyperconverged infrastructure en de Omnicube, een hyperconverged x86 server appliance voor datacenters waar alle functies inzitten zoals servers, storage, software en compute rekenkracht. Een volgens Kempel ideaal platform voor Tier-1 applicaties met een voorspelbare peak performance, security, single site & multi site schaalbaarheid voor vdi, deduplicatie, compressie etc…”Resellers kunnen nu alle virtuele en applicatie workloads van hun klanten ondersteunen met de SimpliVity Omnicube.”

Dell EMC

Kempel zegt op dit moment extra groeikansen te zien nu Dell (in handen van Silverlake partners en Michael Dell) en EMC gaan fuseren. “Klanten krijgen na de fusie een keuze van Dell servers & storage en EMC storage. Dat is geen grote verandering. Dell zal naar verwachting minder aan Research & Development doen om de weg vrij te maken voor investeerders die geld willen terugzien. Misschien zullen ze mogelijk VMware verkopen.” De Dell EMC deal is volgens Kempel een situatie waarbij twee leveranciers met een grotendeels legacy portfolio zich te proberen te onderscheiden in een markt die een commodity aan het worden is. Volgens Kempel kan SimpliVity zich hierbij onderscheiden met zijn hyperconverged technologie.

VMware

Kempel benadrukt wel nauw samen te willen werken met VMware, waar Dell meerderheidsaandeelhouder van is. “Dat is ook een channelvriendelijk bedrijf, net zoals SimpliVity die wereldwijd meer dan 800 partners heeft en veel leads verzamelen.” SimpliVity helpt volgens Kempel via een partnerprogramma hoe ze de oplossing het best kunnen verkopen, liefst aan de cio, met tco voordeel voor de klanten, beter beheer van VM’s en een marge voor de partner. Hierdoor kan Simplivity met dubbele cijfers groeien, aldus Kempel.

Cisco UCS

De samenwerking met andere grote IT-leveranciers zoals Cisco Unified Computing System (UCS) levert geen windeieren op aldus Kempel. Steeds vaker verkopen Cisco partners het SimpliVity OmniStack hyperconverged platform in combinatie met Cisco UCS servers met VMware vCenter beheer. Dat komt omdat Cisco afscheid nam van zijn Invicta storage oplossingen. Hierdoor is SimpliVity volgens Kempel een serieus alternatief aan het worden naast EMC, VCE en NetApp die worden gebruikt in combinatie met Cisco UCS en VMware. In Europa verkocht een Cisco partner 198 UCS servers met SimpliVity software. SimpliVity verkoopt inmiddels meer in het buitenland dan in de VS. Dat kan ook meer worden nu er een OmniStack Solution met Lenovo System x3650 M5 op de markt beschikbaar is. Carel Bak, directeur van SimpliVity EMEA beaamt dat het bedrijf sterk groeit op het Europese continent met channel partners. Hierbij wordt samengewerkt met distributeurs Comstor, Arrow en Pronovus.  “We hebben hechte partner community. De verkoop gaat voor honderd procent via partners. We hebben inmiddels mooie klantreferenties bij gezondheidzorg, overheid en maakindustrie.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!