Witold Kepinski - 22 december 2015

CloudBees Jenkins Platform in trek voor DevOps

CloudBees, leverancier van application development lifecycle oplossingen waarmee organisaties DevOps kunnen toepassen, heeft dit jaar zijn nieuwe Jenkins Platform gelanceerd, dat de Jenkins Enterprise en Jenkins Operations Center producten binnen een platform heeft geïntegreerd. Het CloudBees Jenkins Paltform ondersteunt developers en de business met continuous integration (CI) en continuous delivery (CD). Hierdoor kunnen ook organisaties sneller een succesvolle softwarestrategie voeren, aldus CloudBees CEO Sacha Labourey (foto).

Jenkins Enterprise is een commerciële versie van de open source Java-gebaseerde Jenkins CI server die sinds 2011 Jenkins ondersteunt met enterprise functies. Later kwam Jenkins Operations Center dat een dashboard biedt. CloudBees, dat eerder Java-gebaseerde PaaS bood, biedt organisaties met Jenkins Enterprise sneller software te ontwikkelen en te leveren. CloudBees is hierdoor een continuous delivery hub van Jenkins Enterprise geworden met de Team Edition die developers en business team ondersteunt.

Containers

Jenkins Platform werkt op Amazon Web Services (AWS) EC2 cloud service en ondersteunt Cloud Foundry dat is ontwikkeld door Pivotal, onderdeel van de EMC Federatie. Jenkins Enterprise ondersteunt ook microservices, Kubernetes en zes verschillende Docker plug-ins waardoor developers gebruik kunnen maken van container toepassingen.

Er zijn verschillende klanten die met Jenkins Platform werken, zoals Orbitz Worldwide een online reisbureau dat websites beheert zoals Orbitz.com, CheapTickets, ebookers, HotelClub en Orbitz For Business. Orbitz kan zo beter zijn 200 verschillende applicaties onderhouden en sneller software ontwikkelen aan de snel veranderende eisen van klanten. "De kwaliteit van de software gaat met Jenkins Platform omhoog. DevOps is goed voor IT en de business afdelingen die snel beschikkling krijgen over nieuwe features", aldus Sacha Labourey.

Partnerprogramma

De CloudBees strategie met het nieuwe Jenkins Platform voor Devops en zijn continuous delivery (CD) en producten levert geen windeieren op. Het bedrijf, met kantoren in Neuchâtel, San Jose en Brussel, groeide in het eerste halfjaar met 170 procent omzet. Begin 2015 kreeg het een nieuwe kapitaalinjectie van 23,5 miljoen dollar van investeerder Lightspeed Venture Partners. Het bedrijf heeft in totaal nu voor 50 miljoen dollar aan investeringen ontvangen. Verder beschikt CloudBees over het ClinkerHQ’s development team. ClinkerHQ ontwikkelde een software development ecosystem met een virtual appliance en cloud oplossingen met high-availability, security, control en schaalbare features.

CloudBees biedt een vernieuwd partnerprogramma met ondersteunende functies voor CloudBees Reseller en Training partners, als ook voor CloudBees en Jenkins gebruikers.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!