Redactie - 28 december 2015

2016: openheid maakt een einde aan leveranciersafhankelijkheid in het kanaal

Deze tijd van het jaar staat in het teken van voorspellingen voor 2016. Op het gebied van ‘Networking’-voorspellingen komt onder andere naar voren dat Sofware Defined Networking (SDN) en Network Function Virtualisation (NFV) steeds meer terrein gaan winnen. Daarnaast zal het kanaal onder druk van eindgebruikers in 2016 steeds meer vragen om een open aanpak en aanpasbare oplossingen, wat zal resulteren in het einde van leveranciersafhankelijkheid.

De traditionele apparatuur van leveranciers bij klanten, of wel de ‘Customer Premises Equipment’ (CPE), zal in 2016 steeds meer onder druk komen te liggen

De transformatie naar software defined IT zal in 2016 een sterke impuls krijgen. In sommige gevallen zal deze transformatie zelf zorgen voor een eliminatie van specifieke hardware. Afgelopen jaar hebben we al een enorme opkomst gezien van het virtuele datacenter, in 2016 zullen we de gevolgen van deze opkomst terugzien in het reilen en zeilen van bedrijven.

Kleinere bedrijven zullen snel overstappen op SDN en NFV

We zagen een groei in de adoptie van SDN en NFV in grotere én kleine bedrijven in 2015. Steeds meer hardware- en softwareleveranciers gaan over op een open aanpak en maken hierdoor SDN en NFV toepasbaarder dan ooit tevoren. Ook in het kanaal zal de verschuiving naar open, geïntegreerde en naadloze stacks doorzetten, mede door het groeiende aanbod van pre-configured en –tested oplossingen.

Het kanaal eist een einde aan leveranciersafhankelijkheid

De vraag van de klant naar open, schaalbare en flexibele oplossingen om te kunnen voldoen aan de behoeften van hun bedrijf, groeit. In 2016 zullen klanten op zoek gaan naar partners en leveranciers die werken met meerdere leveranciers, dit om afhankelijkheid van één leverancier te voorkomen.

Channel partners worden selectiever in hun samenwerkingsverbanden

Klanten willen leveranciersafhankelijkheid zoveel mogelijk vermijden, channel partners krijgen op hun beurt een sterkere onderhandelingspositie. Hierdoor zullen zij selectiever worden tijdens het maken van samenwerkingsovereenkomsten en gaan daarom enkel een samenwerking aan met leveranciers die hen best-of-breed oplossingen kunnen bieden die geheel aanpasbaar zijn op de wensen van hun klant. Hiermee ondersteunen zij het verlangen naar open en gemakkelijk integreerbare oplossingen.

Professionele diensten en DevOps zullen van belang zijn voor channel partners

In hun zoektocht naar de juiste oplossingen zullen klanten steeds meer kijken naar kant en klare en aanpasbare mogelijkheden. Professionele diensten en DevOps zullen hiervoor voor het kanaal van belang worden. De innovaties vanuit de leveranciers is nog steeds belangrijk, maar channel partners zullen daarnaast extra nadruk op klant gedreven innovatie moeten leggen.

Sander Groot, Channel Lead Northern Europe bij Juniper Networks

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!