Witold Kepinski - 12 januari 2016

Cisco leidt groeiende enterprise infrastructuur markt

Cisco leidt groeiende enterprise infrastructuur markt image

In 2015 groeide de enterprise infrastructuur markt met 2,3 procent naar 80 miljard dollar. Cisco leidt vrijwel alle subsegmenten in de infrastructuur markt. Dit meldt de Synergy Research Group.

Datacenter servers omvat het grootste segment van de markt en de inkomsten hier groeide met meer dan 2 procent. Ethernet-switches zijn de tweede grootste segment en ze haalden een groei van bijna 4 procent. WLAN groeide het meest.

De zakelijke spraakmarkt blijft in het slop en telepresence blijft lijden als gevolg van aanhoudende agressieve prijsconcurrentie en marktverstoring van nieuwekomers.

Cisco is marktleider in zes van de zeven segmenten in de enterprise infrastructuur markt met uitzondering datacenter servers, waar het vijfde plaats. In totaal over de zeven segmenten was het marktaandeel van Cisco over de laatste vier kwartalen 33%, een procent meer van de voorgaande vier kwartalen.

publish2connect210 afbeelding

HPE is de leider in de datacenter server markt en is de nummer twee leverancier in zowel ethernet switching en routers. Na de overname van Aruba is nu ook de tweede grootste speler in WLAN.

Andere sterke spelers zijn Dell (enterprise data center servers), Avaya (enterprise voice-systemen), Microsoft (UC-toepassingen) en Polycom (telepresence). Leveranciers die verder groeien zijn Microsoft (UC-toepassingen en enterprise voice), Arista Networks (Ethernet switching), Mitel (enterprise voice), HPE (WLAN), Huawei (telepresence), Lenovo (servers ) en Cisco (servers),

Synergy Research Group baas en Chief analist Jeremy Duke ziet verder een sterke groei van cloud, gehoste en collaboratieve software-oplossingen.

Door: Witold Kepinski

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!