Witold Kepinski - 12 januari 2016

TNO werkt samen met KIXS IT-innovatieafdeling van Defensie Materieel Organisatie

TNO heeft een raamovereenkomst gesloten met KIXS, de IT-innovatieafdeling van de Defensie Materieel Organisatie (Joint Informatie Voorzienings Commando). Hierdoor wordt het mogelijk om veel sneller dan voorheen op successen uit de onderzoeksprogramma’s voort te bouwen en tot direct toepasbare oplossingen te brengen. De overeenkomst werd ondertekend door Henk Geveke (foto links) namens TNO en Kolonel Jan van der Pol (foto rechts) namens DMO.

De overeenkomst past in de recentelijk vastgestelde IT strategie “Let’s make IT happen” van Defensie. Hierin staat dat de krijgsmacht de ambitie heeft om de innovatieketen van onderzoek naar daadwerkelijke ingebruikname van applicaties significant te versnellen. Hierbij zijn de kernbegrippen kort-cyclische innovatie, agile, samen met bedrijven overheid en kennisinstituten in de gouden driehoek werken. Dat geldt juist ook voor digitale innovaties, waar de ontwikkelingen razendsnel gaan. TNO is sinds jaar en een dag al vertrouwd strategisch innovatiepartner van Defensie.

De raamovereenkomst maakt het mogelijk de versnelling aan te jagen en het gat tussen onderzoek en implementatie te verkleinen. De versnelling komt vooral voort uit het kortsluiten van een aantal stappen in het verwervingsproces en faciliteert een hechte samenwerking tussen TNO en DMO op het gebied van ICT-innovatie.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!