Redactie - 13 januari 2016

Tesla: Apple bouwt elektrische wagen

Het is volgens Tesla-baas Elon Musk duidelijk dat Apple met een wagen bezig is. "Het is een open geheim" dat Apple een rivaliserende elektrische wagen maakt, zegt Musk tegen de BBC.

Apple heeft nog altijd niets losgelaten over de productie van een eigen wagen, al zijn de geruchten steeds hardnekkiger. Afgelopen week registreerde het techbedrijf al domeinnamen voor auto's.

Volgens Musk is het "duidelijk" dat Apple met een concurrerende wagen bezig is. "Het is vrij moeilijk om iets te verbergen wanneer je meer dan duizend ingenieurs inhuurt om het te doen", zegt de entrepreneur. Toch ziet hij de techgigant niet onmiddellijk als een bedreiging. "Het zal er alleen maar voor zorgen dat de sector groeit", klinkt het.

Apple doet geen uitspraken over een mogelijke Apple Car, maar lijkt ook niet echt zijn best te doen om het te verbergen. Zoals Musk zegt zijn er al duizend ingenieurs bezig met een wagen, maar er worden ook grote namen bij andere bedrijven weggehaald. Doug Betts en Johann Jungwirth (het voormalige hoofd van de R&D divisie van Mercedes-Benz) werden bijvoorbeeld onlangs al binnengehaald voor 'Project Titan'.

Tegen 2019 zou er een elektrische wagen van Apple de weg opgaan.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!