Witold Kepinski - 18 januari 2016

Intermax nestelt zich in Office Dock Rotterdam

Managed hoster Intermax heeft onlangs het definitieve contract getekend voor zijn nieuwe huisvesting in het centrum van Rotterdam. Per juli 2016 is het bedrijf gevestigd aan het Schouwburgplein, in kantoorgebouw Office Dock.

John T. Knieriem (foto), algemeen directeur Intermax: “We nemen onze intrek op de derde verdieping van Office Dock, waar we ruim 1.000 m2 tot onze beschikking hebben. Het is een goed indeelbare ruimte, die prima is achtergelaten door de vorige huurder en die we volledig naar onze wensen aan kunnen passen. We hebben daarvoor huisvestingsadviseur Bureau Belnem, architect Jef van den Putte en technisch adviseur M3E ingehuurd. Ook belangrijk in onze keuze voor Office Dock: we kunnen gebruik maken van een privé parkeergarage onder het pand, waar ook voldoende laadpalen zijn voor de auto’s van onze collega’s.”

De zoektocht van Intermax naar nieuwe huisvesting begon bijna 2 jaar geleden, toen de verhuurder van de huidige huisvesting aan Weena-Zuid verbouwingsplannen voor het pand bekend maakte. Knieriem: “Die plannen maakten duidelijk dat we op termijn van onze verdieping af zouden moeten. Sindsdien zijn we onze opties gaan verkennen, en tegelijkertijd groeide ook de wens voor een pand met meer aanzien en mogelijkheden.” Er zijn daarna meerdere panden in de directe omgeving van Weena-Zuid bekeken. “We blijven een Rotterdams bedrijf, dus we wilden zeker niet weg uit het centrum”, zegt Knieriem.

Op dit moment werkt Jef van den Putte aan de ontwerpen voor de nieuwe huisvesting. De input van het personeel van Intermax is hierbij van groot belang. Knieriem: “We hebben een workshop georganiseerd waarin alle collega’s hun wensen kenbaar konden maken. Ook hebben we samen benoemd wat we juist niet willen veranderen. Die input hebben we verwerkt in het programma van eisen, het document dat leidend is bij de ontwerpen die nu worden gemaakt. Ook die ontwerpen worden straks uitgebreid met het personeel, en dan vooral met onze klankbordgroep, besproken.” De komende tijd wordt gestart met de uitvoering van de ontwerpen. In maart 2016 wordt vervolgens gestart met de bouw. De daadwerkelijke verhuizing vindt plaats in de zomer van 2016.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!