Witold Kepinski - 26 januari 2016

ZyXEL Benelux meldt groeicijfers met MKB-aanbod van switches, wireless en security

ZyXEL Benelux, leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, meldt dubbele groeicijfers over 2015. De leverancier wist meer van zijn zakelijke switches, wireless en security oplossingen via zijn channel partners te verkopen. Dit zegt Peter Bos, Head of Channel bij ZyXEL Benelux. In het komende jaar wil het bedrijf met name groeien in de zakelijke markt, samen met zijn partners.

Op het gebied van switchapparatuur is er een sterke vraag naar managed switches, unmanaged switches en webmanaged switches, zoals de ZyXEL GS2200. Bos: “Afgelopen jaar zagen we een sterke vraag naar webmanaged switches waardoor we 30 procent meer verkochten. Deze groeiende vraag komt mede door de sterke prijs-performance. Resellers en installateurs wisten meer ZyXEL webmanaged switches te verkopen als onderdeel van projecten voor bijvoorbeeld IP-surveillance.” Bos vervolgt: “Op het gebied van unmanaged switches groeide ZyXEL met 22 procent. Dit zijn eenvoudige switches die steeds meer in het mkb maar ook thuis worden gebruikt. En de verkoop van onze managed switches groeide met 28 procent.” 

Partners

In maart 2015 is ZyXEL gestart met een nieuw Europees partnerprogramma. ZyXEL zoekt nog meer partners die de krachtige switches in branches als hospitality, educatie en healthcare, willen verkopen. Bijvoorbeeld de XGS3700-24 en de XGS4700-48F, een krachtige fiber gigabit switch voor de backbone. Bos: “In alle branches zien we meer vraag naar managed switches.

Wireless

Ook aan de ZyXEL’s wireless technologie, zowel voor low-end als high-end segment, is veel behoefte in de markt. “Met ons wireless aanbod groeiden we 17 procent over 2015. Met name de nieuwe 802.11ac access points die voor hogere dataoverdracht snelheden zorgen doen het goed. We verwachten nog meer vraag, wanneer klanten hun IT-omgeving gereedmaken om op 802.11ac over te gaan. Wireless producten waar veel behoefte aan is, zijn onder andere de ZyXEL WiFi access point NWA5123-NI en de ZyXEL WAC6103D-I 802.11ac Dual-Radio Access Point met schakelbare antenne.” LTE producten, zoals de LTE7410 outdoor 4G-router die LTE mobiele breedband verdeelt met wifi-apparaten, zijn ook populair. De ZyXEL WAH7706 mobiele WiFi LTE router is vooral in trek, omdat die kan worden gebruikt als persoonlijke hotspot. Bos: “We tekenen daarom steeds meer resellers op die ZyXEL wireless verkopen.”

Security

ZyXEL Benelux ziet daarnaast groei in de verkopen van zijn security oplossingen, zoals de USG Next Generation Firewalls (NGFW). “In deze markt groeiden we het afgelopen jaar met 9 procent. ZyXEL heeft een nieuwe security line-up voor het mkb en de middenmarkt. Vooral de ZyXEL USG 40, 60 en 110 waren in trek. Deze zijn ideaal voor het beschermen tot 50 werkplekken. Deze ZyXEL USG firewalls bieden hoge prestaties en zijn uitgerust met alle functies die het bedrijfsnetwerk beveiligen tegen online gevaren zoals virussen, phishing, spyware, spam en hackers. Verder waren de multifunctionele SBG3300-N en SBG3500-N wireless gateways in trek die het bedrijfsnetwerken beschermen.”

2016

Voor 2016 verwacht Peter Bos samen met ZyXEL partners verder te groeien in de zakelijke markt. “Zo is het onderwijssegment een belangrijke branche markt waar we willen groeien. Naast onze bestaande IT-resellers willen we meer samenwerken met telecomresellers en installateurs die kabels leggen en grote projecten uitvoeren. Verder kunnen resellers meer omzet en marge maken als ze meer ZyXEL categorieën verkopen. Ze kunnen hun klanten dan krachtige end-to-end oplossingen leveren die bestaan uit switches, wireless en security.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!