Witold Kepinski - 01 februari 2016

Accenture Oracle Business Group van start in Nederland

Het samenwerkingsverband van Accenture en Oracle, de Accenture Oracle Business Group, gaat vanaf 1 februari 2016 van start in Nederland. Dit maakt het voor organisaties in Nederland mogelijk om bij één partij geïntegreerde oplossingen aan te schaffen voor Oracle Cloud producten en de consulting- en IT-services van Accenture.

De lokale operatie van de Accenture Oracle Business Group volgt de in april 2015 aangekondigde wereldwijde alliantie tussen Accenture en Oracle. "De Accenture Oracle Business Group combineert Accenture’s industrie- en technologie ervaring met het uitgebreide cloudportfolio van Oracle en vertaalt dit naar waarde voor onze klanten", zegt Arno Nienhuis (foto), Senior Director Alliances & Channels Oracle Benelux. "Door het verstrekken van een enkel proces voor de uitvoering van end-to-end bedrijfskritische diensten, is de Accenture Oracle Business Group ideaal gepositioneerd om onze klanten te helpen de echte voordelen van cloud computing te realiseren."

De Accenture Oracle Business Group maakt het volgens Nioenhuis voor klanten eenvoudiger om de cloudoplossingen van Oracle aan te schaffen, sneller te implementeren en te voorzien van functionele aanvullingen. Zo biedt Accenture als toevoeging op de Software as a Service (SAAS)-, Platform as a Service (PAAS) and Infrastructure as a Service (IAAS)-producten van Oracle een aantal industrie specifieke extensies voor onder andere de overheidsmarkt en financiële instellingen. Andere extra’s betreffen een aantal Accenture assets die het implementatietraject versimpelen en versnellen, waaronder het beproefde Accenture Foundation Platform (AFPO) voor Oracle Cloud. AFPO kent wereldwijd reeds implementaties in meer dan 300 organisaties.

Armand Malais, managing director bij Accenture: “Voortbouwend op een inmiddels lang partnership en aantoonbaar trackrecord op het gebied van cloudoplossingen is dit initiatief een nieuwe mijlpaal in onze strategie om klanten te helpen in hun digitale transformatie. We zien meer en meer klanten een cloudroadmap ontwikkelen in hun ERP, HR en CRM domeinen. Vanuit de Accenture ‘cloud first’-aanpak speelt de Accenture Oracle Business Group optimaal in op die stijgende vraag.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!