Microsoft koopt Britse Artificial Intelligence specialist SwiftKey
03-02-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft koopt Britse Artificial Intelligence specialist SwiftKey

Microsoft koopt de Britse Artificial Intelligence specialist SwiftKey. Microsoft betaalt naar verluidt 250 miljoen dollar voor SwiftKey dat een predictive keyboard levert voor smartphones.

Swiftkey is een toetsenbord voor Android en iOS dat probeert te voorspellen wat je wil typen. Het doet die voorspellingen op basis van eerder getikte berichten, maar optioneel ook op basis van wat je via Gmail, Twitter of Facebook al schreef. Zo kan je vaak gebruikte zinnen al met enkele tikken invoeren.

De overname door Microsoft betekent geen stopzetting. De technologiereus zegt dat de app blijft ontwikkeld worden voor Android en iOS. Meer nog: de technologie achter Swiftkey zal worden uitgebreid naar de producten van Microsoft. Ook kijkt het bedrijf naar intelligente systemen met voorspellende technologie.

Swiftkey bestaat sinds 2010 voor Android en sinds een kleine twee jaar voor iOS. Het bedrijf werd opgericht door Jon Reynolds and Ben Medlock. Hoeveel Microsoft op tafel legt voor de overname is niet bekend.

Grote partijen kopen vaker Britse AI technologie in. DeepMind werd in 2014 gekocht door Google. VocalIQ werd onlangs gekocht door Apple.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht