EMC Federation Event van 10 februari 2016 in startblokken
05-02-2016 | door: Dick Schievels

EMC Federation Event van 10 februari 2016 in startblokken

Binnenkort is het dan zover. Op 10 februari 2016 opent De Fabrique te Utrecht zijn poorten voor de eerste EMC Federation Converence. Deze conferentie, die volledig in het teken staat van de aanstormende digitale transformatie, heeft als motto ‘Better Together’. Want de uitdagingen voor IT zijn tegenwoordig zo complex dat geen enkele partij in haar eentje nog alle antwoorden kan bieden, aldus Coen Bos, Country Manager EMC Nederland.

De EMC Federation is een uniek geheel van strategisch op elkaar afgestemde bedrijven bestaande uit EMC, Pivotal, RSA, VCE, Virtustream en VMware, schetst Bos. “Dit is het eerste EMC Federation Event dat we organiseren”, blikt hij vooruit. “In voorgaande jaren hadden we ons EMC Forum. Uiteraard waren onze Federatie-partners daar ook aanwezig. Maar de focus lag vooral op EMC II (Information Infrastructure), zeg maar het traditionele EMC. Met de opkomst van de digitale transformatie –  de veranderende blik op IT en wat IT zou moeten inhouden – kwamen we tot de conclusie dat we ons ook wat ons jaarlijkse event betrof niet meer als losstaande pilaren moesten positioneren maar als Federation.”

Better Together!

Onderwerp van de eerste EMC Federation Conference is het proces van digitale transformatie waaraan geen enkel bedrijf dat serieus ‘in business’ wil blijven zich nog kan onttrekken. Het motto daarbij luidt ‘Better Together’. “Want kijk om je heen”, zegt Bos, “één groot bedrijf dat het helemaal alleen doet, is niet meer van deze tijd. Klanten willen keuze gecombineerd met één aanspreekpunt, zodat ze een vorm van ‘best of breed’ kunnen toepassen zonder meteen met tien verschillende partijen aan tafel te moeten. En dat is precies wat wij als EMC Federation kunnen bieden.”

De doelgroep van de EMC Federation Conference is heel breed: van ‘de techneut’ tot aan het hogere management, voor eenieder is er een interessant programma. “Daarbij streven we als EMC een drieledig doel na. Ten eerste vullen we ons productportfolio in voor 2016 en verder. Ten tweede willen we onze klanten tonen wat we mede voor andere klanten doen. En ten derde willen we ze een handreiking geven voor de eerste stappen richting de digitale transformatie. Want er is zoveel aan het veranderen in de IT-industrie dat veel klanten problemen ervaren bij het maken van de juiste keuzes. Wat wij met ons Federation Event willen aantonen, is dat ze die keuzes nu kunnen maken omdat er anno 2016 een duidelijke weg voorwaarts is richting wat tegenwoordig ook wel ‘het derde platform van IT’ wordt genoemd waarop mobiliteit, cloud computing, big data en social de dienst uitmaken.”

Brede opzet

Volgens Peter Klint, regionaal directeur Benelux bij VMware, krijgen de klanten tijdens de conferentie een volledig overzicht voorgeschoteld van wat de digitale transformatie vereist, hoe je die implementeert en wat de voordelen ervan zijn. Zowel wat betreft de infrastructuur op het niveau van de VM-software laag als aangaande de applicatietransformatie die nodig is. Daarnaast signaleert hij dat de wereld zich beweegt naar een situatie waarin specialistische kennis wordt vereist over meerdere gebieden tegelijk. “Ik denk dat deze conferentie zal laten zien dat als je je bezig wilt houden met applicaties en bijvoorbeeld met cloud native apps aan de gang wilt, je ook iets moet begrijpen van de infrastructuur en hoe die in elkaar steekt.”

“Wat je in de IT nu ziet gebeuren is dat infrastructuur en applicaties steeds nauwer met elkaar verweven raken”, beaamt Bos. “Tegenwoordig is het buitengewoon belangrijk dat je applicatie-omgeving wordt ondersteund door een hele sterke infrastructuur die garant staat voor zaken als hoge performance en lage latency. Daarom schotelen we de klant op de conferentie het hele plaatje voor. Het is niet meer voldoende te focussen op één aspect tegelijk. Zo van: nu gaan we ons netwerk optimaliseren, nu onze storage, nu onze rekenkracht, en nu onze applicaties. Als je het op die manier aanpakt, ga je het niet redden. Je moet het vanuit een totaalperspectief benaderen. En dat is precies de gedachte die ten grondslag ligt aan ons Federatie-model.”

Interactie sleutel tot succes

Voor het slagen van de conferentie vindt Bos het heel belangrijk dat met name de breakout-sessies een hoog interactief karakter krijgen. Voor de plenaire sessies is dat lastig gezien de omvang van het event, maar de breakout-sessies zijn volgens hem vooral succesvol als daarin een levendige discussie tot stand komt met klanten. “Zodat er ook echt van elkaar geleerd kan worden!”, rondt hij af.

Door: Dick Schievels

Terug naar nieuws overzicht
Cloud