Witold Kepinski - 12 februari 2016

VanMeijel introduceert cloud platform Metacom Online voor bouwbranche

Metacom Online is het nieuwe cloud platform van VanMeijel dat speciaal is toegespitst op de bouw. Met de eerste module van Metacom Online, genaamd BizzStream, zijn zaken zoals urenregistratie, meerwerk, werkbonnen, kwaliteitsformulieren en inkoopprocessen eenvoudig zelf te digitaliseren en mobiel beschikbaar te maken. Deze gegevens zijn hierdoor altijd beschikbaar, onafhankelijk van device en locatie. Daarmee komt papierloos werken, zowel op kantoor als op de bouwplaats, binnen handbereik.

Peter van Meijel (foto): “In de bouw worden elke dag grote hoeveelheden informatie verwerkt. Op kantoor én op de bouwplaats: overal wordt informatie bekeken, gewijzigd en toegevoegd. In de praktijk valt er nog een hoop te verbeteren. Er wordt door iedereen op allerlei manieren en op verschillende plaatsen informatie vastgelegd. Bijvoorbeeld op papier, formulieren, spreadsheets of in verschillende apps. Dit zorgt voor problemen. BizzStream biedt hiervoor dé uitkomst: hiermee hebben bouwbedrijven één platform in handen waarop informatiestromen kunnen worden gedigitaliseerd.”

De kracht van BizzStream is dat in veel gevallen de gebruikers zelf hun eigen werkprocessen kunnen automatiseren, zonder tussenkomst van een expert. Met behulp van een intuïtieve interface kunnen gebruikers zelf een formulier maken met daarin de benodigde velden. Daarna kan men de lay-out aanpassen, gebruikers toevoegen en een werkstroom maken. Bijvoorbeeld wie, wat, wanneer moet goedkeuren aldus Peter van Meijel: “Daarnaast zijn er natuurlijk diverse standaard templates beschikbaar waarmee bouwbedrijven direct aan de slag kunnen. Hierdoor hoeft niet steeds het wiel opnieuw te worden uitgevonden. Het is de bedoeling dat er steeds meer standaard templates beschikbaar komen”

Met BizzStream wordt alleen betaald voor het gebruik. BizzStream kan zowel stand-alone worden gebruikt als gecombineerd met bouw ERP systeem Metacom. Hier is een standaard integratie voor beschikbaar.

WK

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!