Wouter Hoeffnagel - 16 februari 2016

SURFnet koppelt ICT start-ups aan onderwijsinstellingen met Start-up Podium

SURFnet lanceert het Start-up Podium, een initiatief om ICT start-ups in contact te brengen met onderwijsinstellingen. Het gaat om een experiment dat start-ups met zowel innovatieve ICT-technologieën als nuttige producten en diensten voor het onderwijs helpt hun weg te vinden naar toekomstige gebruikers. De start-ups hebben al een toepassing, maar nog weinig tot geen afnemers en staan op het punt te groeien.

Op de website startuppodium.surf.nl presenteren de start-ups hun idee middels een korte pitch. Docenten, beleidsmedewerkers, (project)managers en anderen die binnen onderwijsinstellingen zijn betrokken bij onderwijsinnovatie, kunnen pitches liken. Bovendien kunnen onderwijsinstellingen die met een start-up in zee willen rechtstreeks met hen in contact komen. Indien een initiatief kansen biedt voor het onderwijs gaat SURFnet in gesprek met betreffende start-ups over mogelijke dienstverlening voor het hele hoger onderwijs.

Impuls aan vernieuwing
Erwin Bleumink, algemeen directeur van SURFnet: “Om beter aan te sluiten bij de student van nu werken onderwijsinstellingen aan het vormgeven van onderwijs op maat met behulp van ICT. Start-ups die zich bezighouden met innovatieve ICT-technologieën kunnen een belangrijke impuls geven aan vernieuwing binnen onderwijsinstellingen. SURFnet wil met het Start-up Podium de weg tussen ICT start-ups en het onderwijs verkorten.”

Op 19 mei organiseert SURFnet tevens een Start-up Live Event, waar enkele start-ups hun product of dienst presenteren. Het programma biedt ruimte aan onderwijsinstellingen om in gesprek te gaan met de jonge ondernemers. Innovatieve start-ups met een interessante technologisch ICT-toepassing voor het onderwijs kunnen vanaf nu hun pitch aanleveren op het Start-up Podium.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!