Dimension Data haalt haar grootste dienstencontract bij de Europese Commissie ooit binnen

17-02-2016 | door: Redactie

Dimension Data haalt haar grootste dienstencontract bij de Europese Commissie ooit binnen

Dimension Data gaat aan de haal met het Europese ict-contract OASIS II. Met een waarde van 105 miljoen euro is het meteen het grootste dienstencontract dat Dimension Data BeLux ooit tekende met de Europese Commissie.

OASIS II is één van de belangrijkste raamcontracten van de Europese Commissie en draait rond het uitbesteden van diensten rond computing, virtualisatie, opslag, back-up, infrastructuur, datacenters én het hele project management er van. De Europese Commissie gunt het contract aan de BeLux-afdeling van Dimension Data. Het bedrijf streed samen met vijf andere kandidaten om het contract.

Total cost of ownership verlagen
Dimension Data schuift een innovatieve oplossing naar voren om de Europese ict-infrastructuur en datacenters te beheren. De it-dienstenleverancier bleek na evaluatie door Europa de enige kandidaat die volledig zelf alle nodige expertise en capaciteit kan aanleveren om te voorzien in alle gevraagde diensten. Pierre Dumont, managing director van Dimension Data, verduidelijkt dat er ruim een jaar gewerkt is aan dit contract. "We gaan nu eerst die it-diensten optimaliseren en de betrouwbaarheid opkrikken zodat de klant zijn totale 'cost of ownership' kan verkleinen", aldus Dumont.

Met het contract is een waarde gemoeid van maar liefst 105 miljoen euro, verspreid over zeven jaar. De Europese Commissie verantwoordt die lange duurtijd door de hoge complexiteit van de diensten, en de belangrijke phase-in en phase-out periode. Het vorige contract (OASIS) werd in 2009 nog gegund aan een consortium rond Tata Consultancy Services. Toen bedroeg de waarde van het contract 71,6 miljoen euro. Onlangs werd het Europese EIPSOS-contract toegekend aan Fujitsu. Dimension Data is bij dit project betrokken als partner.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht