Redactie - 22 februari 2016

Nutricia Research tekent bij voor preferred partnership met OCS Consulting

Nutricia Research, de wereldwijde R&D-organisatie achter de divisies Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition van Danone, zet de strategische samenwerking met OCS Consulting voor data-analyse en statistische dienstverlening voort.

De onderneming heeft zich via een ‘preferred partnership’ met de gespecialiseerde business unit Biometric Support Services van OCS Consulting verzekerd van flexibele resourcing voor projecten, vervanging van interne functies en piekbelasting. “Door deze samenwerking kunnen we op ieder gewenst moment beschikken over mensen met de juiste ervaring met klinische data en biomedisch onderzoek. Dit is belangrijk om snel te kunnen schakelen en met een zo sterk mogelijk team bij te dragen aan de wetenschappelijke onderbouwing van producten en innovaties”, aldus Paul Vervuren, ‎Team Leader Biostatistics & Statistical Programming bij Danone Nutricia Early Life Nutrition.

Producten voor een beter en gezonder leven

Het in Utrecht gevestigde innovatiecentrum is een van de centrale onderzoekscentra van Danone. Er wordt innovatief onderzoek gedaan naar de rol van voeding, waarbij specifieke, wetenschappelijk onderbouwde voedingsconcepten worden ontwikkeld. Hiertoe wordt gesteund op klinische studies en wereldwijde samenwerking met wetenschappelijke instituten en professionals in de gezondheidszorg. “De consultants van OCS helpen ons om betrouwbare data te verzamelen, verrijken en analyseren, en om input te leveren voor rapportages en publicaties. Deze samenwerking stamt uit 2010 en is in 2013 bestendigd met een preferred partnership. Belangrijke voordelen zijn het begrip van onze software, de ervaring met biomedisch onderzoek en affiniteit met onze data. Bovendien weet je precies wat je aan elkaar hebt. Daardoor kunnen de consultants van OCS direct op gelijkwaardige basis meedraaien in onze teams.”

Nieuwe initiatieven

Het door Vervuren geleide biometrics-team bij Nutricia Research is gedreven om de processen, kennis en methodes te blijven ontwikkelen. Dit om de efficiëntie en kwaliteit te vergroten, en om nieuwe innovaties mogelijk te maken op het gebied van voeding. Ook zet het team zich actief in voor professionalisering van het vakgebied, onder andere door activiteiten om de bekendheid en instroom te vergroten. “De consultants van OCS denken ook hierin mee en participeren enthousiast in nieuwe ideeën en initiatieven. Zo hebben we samen publieke workshops en trainingen georganiseerd over onder andere de CDISC-standaard voor klinische data en ODS-grafieken in SAS. Deze zijn erg goed ontvangen en krijgen zeker een vervolg.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!