Redactie - 22 februari 2016

Helder Onderwijs tekent nieuwe overeenkomst met Unica Schutte ICT

Met een nieuwe overeenkomst bekrachtigden Helder Onderwijs en Unica Schutte ICT vorige maand de voortzetting van hun samenwerking. Na een intensieve periode, waarin Helder Onderwijs een doorstart maakte, hebben beide partijen volop vertrouwen in de toekomst. “Maar Unica Schutte ICT heeft wel haar nek voor ons uitgestoken”, erkent Henk Berg, managing director van Helder Onderwijs.

Unica Schutte ICT schrok wel even toen Henk Berg in september 2015 vertelde dat het toenmalige OSGMetrium faillissement ging aanvragen. Het advies- en administratiebureau voor de onderwijswereld maakte al ruim drie jaar tot tevredenheid gebruik van de ICT-diensten van Unica Schutte ICT. “Juist omdat het voor ons cruciaal was dat onze ICT in de lucht bleef, was Unica Schutte ICT de eerste partij met wie wij onze plannen voor een doorstart deelden. Natuurlijk betrokken de gezichten van de directie van Unica Schutte ICT in eerste instantie, maar nog in hetzelfde gesprek draaide dat om. Aan het eind van onze ontmoeting had Unica Schutte ICT volmondig uitgesproken dat wij op hun hulp konden rekenen”, vertelt Berg.

Voor commercieel directeur Ed Staal was de helpende hand die Unica Schutte ICT bood een logisch gevolg van de jarenlange prettige samenwerking. “We waren natuurlijk verbaasd, maar zagen het ook als een compliment dat wij als een strategische partner werden gezien en als één van de eerste partijen geïnformeerd werden. Ondanks dat een faillissement schade met zich meebrengt, hebben we samen de schouders eronder gezet”, blikt hij terug. Daarbij was wel onduidelijk hoe de nieuwe situatie eruit zou komen te zien. “Unica Schutte ICT heeft haar nek voor ons uitgestoken, want ze wisten ook niet precies wat er ging gebeuren”, erkent Henk Berg.

Het faillissement werd op eigen verzoek van OSGMetrium aangevraagd, want volgens Berg had de organisatie in de loop van 2016 zijn betalingsverplichtingen niet meer kunnen nakomen. Onder de naam Helder Onderwijs volgde in september 2015 een doorstart, waarvan de eerste maanden nu achter de rug zijn. De ICT-omgeving bleef in die periode niet alleen permanent in de lucht, maar Unica Schutte ICT implementeerde in een heel korte tijd ook een volledig nieuw telefonieplatform. “Dat is best wel knap, als je ziet wat er de afgelopen maanden achter de schermen is gebeurd. De band tussen Unica Schutte ICT en Helder Onderwijs is hierdoor alleen maar verstevigd”, vindt Berg.

Ook Unica Schutte ICT kijkt tevreden terug op het intensieve traject met Helder Onderwijs in de afgelopen maanden. Per saldo liep de omzet binnen de nieuwe overeenkomst wel achteruit, maar daar ligt Staal niet wakker van. “Het belangrijkste is dat onze klanten, ook in moeilijke tijden, op ons kunnen rekenen. Onze dienstverlening is grotendeels gebaseerd op een pay-per-use model, dus als het aantal gebruikers terugloopt, merken we dat in ons commercieel resultaat. Daarentegen vinden wij een partnership met onze klanten zeer waardevol; vaak profiteren we van groei bij onze klanten, dus als een partij een keer in de problemen zit, is het geweldig dat onze dienstverlening zo flexibel is dat we ook krimp kunnen begeleiden. We zijn dan ook hartstikke trots op deze nieuwe overeenkomst en de wijze waarop we Helder Onderwijs de komende jaren blijven ondersteunen”, vindt Staal.

Helder Onderwijs richt zich, na een roerige periode, weer op verdere innovatie van haar dienstverlening. “Wij willen het beste digitale advies- en administratiekantoor voor het onderwijs worden. Uiteindelijk is ons streven om zo weinig mogelijk handmatig te werken, zowel bij onze klanten als bij onszelf”, schetst Berg. In de tweede helft van het jaar wordt daarom gewerkt aan een nieuw platform, waarbij ook de expertise van Unica Schutte ICT wordt ingezet. De ondertekening van de nieuwe overeenkomst bekrachtigt het voornemen om de komende jaren samen op te trekken bij verdere digitale innovaties.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!