Samsung introduceert VR-camera Gear 360
21-02-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Samsung introduceert VR-camera Gear 360

Samsung heeft tijdens MWC 2016 in Barcelona zijn eerste VR-camera voorgesteld, de Gear 360. Met die camera kunnen gebruikers eigen VR-videocontent creëren voor de Gear VR-bril.

De Gear 360 is uitgerust met twee 'fisheye'-lenzen met 15 megapixel beeldsensoren. In 'dual lens'-modus kan er rondom beeld worden opgenomen met een resolutie van 3840x1920 pixels, wanneer er in 'single lens'-modus wordt opgenomen kan het apparaat een hoek van 180 graden waarnemen (met een resolutie van 1920x1920 pixels).

Voorts zijn er nog mogelijkheden om panoramisch, versneld en vertraagd op te nemen, en om stilstaande shots te maken.

De VR-camera is momenteel enkel compatibel met de Galaxy S7 smartphone (en de S7 Edge), maar bij de lancering zouden daar zeker nog de S6, de S6 Edge en de S6 Edge Plus aan worden toegevoegd. Uiteraard heb je ook een Gear VR-bril nodig om de zelf gecreëerde content in al zijn glorie te kunnen bekijken.

Live streamen naar een aangesloten telefoon is nog niet mogelijk, maar zou dat straks, na een software-update, wél worden. De Gear 360 is voorzien van een slot voor een geheugenkaart, en communiceert over wifi naar een compatibele telefoon. Je kan het toestelletje trouwens ook stand alone gebruiken om video's te schieten.

De content die gemaakt wordt met de Gear 360 kan meteen worden opgeslagen, en onmiddellijk gedeeld worden op Facebook, YouTube en Google Street View.

Het toestel is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2016. Een prijs werd nog niet meegedeeld.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Mobility