Solvinity wint aanbesteding hosting Gemeente Almere
26-02-2016 | door: Witold Kepinski

Solvinity wint aanbesteding hosting Gemeente Almere

IT-leverancier Solvinity blijft tot minimaal 2019 de hosting van de Gemeente Almere faciliteren. Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding voor de hosting van onder andere Almere.nl, het intranet en de evenementen die de gemeente organiseert.

Solvinity en de Gemeente Almere zijn sinds 2006 partners. Tot enkele maanden terug opereerde Solvinity binnen de relatie onder de eerdere naam ASP4All. In de nieuwe hostingovereenkomst blijft hetzelfde kwaliteitsniveau van het eerdere contract gehandhaafd tegen lagere kosten. Ook zijn vernieuwingen aanbracht in de hosting infrastructuur. “De omgeving is daarmee helemaal up-to-date en voldoet aan de laatste securitystandaarden”, zegt Mark Jenster, Business Unit Director Public bij Solvinity.

In de nieuwe hostingovereenkomst bedient Solvinity circa honderd domeinnamen met achterliggende infrastructuur. Naast de website Almere.nl en het intranet, gebruikt de gemeente de hosting voor projecten als de Floriade, lokale verkiezingen en de kavelwinkel. Aan deze Europese aanbesteding hebben SB Gebouwen & Gegevensmanagement, SBV Juridische Zaken, SBV Inkoop en Aanbesteding en SBV Regie ICT gezamenlijk 9 maanden intensief samengewerkt. “Allen grote dank voor dit genoegen. Met plezier hebben we elkaar versterkt in het delen van specifieke knowhow van mensen en afdelingen”, aldus van Beveren.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hosting, Deal