Koning & Hartman scoort opdracht bij Ambulance Groep
26-02-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Koning & Hartman scoort opdracht bij Ambulance Groep

Koning & Hartman heeft de opdracht ontvangen van Ambulance Groep Axira voor het leveren van een multifunctionele ICT oplossing waarmee ambulances patiënten nog beter van dienst kunnen zijn. Ambulances van Axira hebben dankzij deze oplossing te allen tijde toegang tot belangrijke informatie over de patiënt en kunnen nieuwe informatie tijdens een incident snel verwerken en communiceren.

Axira is een landelijke coöperatie van en voor zelfstandige regionale organisaties voor ambulancezorg. In Nederland rijden 755 ambulances rond en er zijn 231 ambulance standplaatsen verdeelt over 25 verschillende regio’s. Een groot deel is van de Axira groep, verdeeld over verschillende regio’s in Nederland. Axira wil onder alle omstandigheden de best mogelijke zorg verlenen in de betreffende regio’s. ICT diensten zoals die van Koning & Hartman zijn daarom van groot belang voor Axira voor het behandelen van patiënten.

Als onderdeel van de oplossing levert Koning & Hartman een groot aantal nieuwe detachable PC's van Panasonic die gebruikt wordt voor de rittenregistratie en het elektronische dossier ambulance zorg. Van belang is dat de ambulance medewerker alle belangrijke informatie van de patiënt heeft en dat er een connectie met een defibrillator is, zodat alle informatie snel verwerkt kan worden. De CF-20 tablet van Panasonic biedt deze functionaliteiten. Zo kan de ambulance medewerker snel en efficiënt werken onder alle omstandigheden.

De CF-20 Tougbook is bedoeld voor medewerkers die buiten de standaard kantooromgeving werken, dus ideaal voor gebruik in en rondom de Ambulance. Deze toughbook kan op verschillende manieren worden gebruikt: als gewone notebook en in de presentatiestand, maar ook als tablet door het los te koppelen van het toetsenbord. Het is ontworpen voor gebruik buiten, zowel in fel zonlicht als in zware regen, heeft een 10,1-inch multi touch screen en weegt maar 1,76 KG. Het touch screen kan met handschoenen bediend worden. De ingebouwde handgreep maakt het toestel gemakkelijk om mee te nemen of om ergens op te hangen. Ten slotte kan het apparaat ook onderweg worden ingezet dankzij een docking systeem voor voertuigen. Met de Toughbook CF-20 en de bijbehorende accessoires kunnen mobiele medewerkers zowel onderweg als op kantoor maximaal productief zijn.

Bij ambulancezorg gaat het om acute hulpverlening en/of planbare zorg. Het is cruciaal dat de ambulance snel ter plaatse is in het geval van een incident. Naast de Panasonic CF-20, levert Koning & Hartman ook speciale PC’s voor route navigatie met software van CityGis zodat Axira zo snel mogelijk op locatie kan zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware