HPE levert NFV technologie aan Swisscom met nieuwe virtuele netwerkfuncties
24-02-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE levert NFV technologie aan Swisscom met nieuwe virtuele netwerkfuncties

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt aan dat de Zwitserse telecom provider Swisscom gebruik gaat maken van de HPE technologie HPE OpenNFV. Deze technologie bevat nieuwe virtuele netwerkfuncties. Dit melden Jeff Edlund, CT Communucations & Media Solutions, en Armin Veit, senior solution architect network bij Swisscom.

Het is van belang dat telecombedrijven innoverende en winstgevende diensten blijven aanbieden. Zo blijven ze in staat te concurreren in een markt waar de vraag steeds verandert en waar elke keer weer nieuwe spelers opduiken. De Network Functions Virtualization (NFV) technologie maakt het voor telecombedrijven mogelijk om sneller innovatieve en nieuwe diensten te ontwikkelen, tegen lagere kosten zo beweert HPE. Dat gebeurt door middel van virtualisatie van hun kernnetwerken en netwerkfuncties.

Virtuele netwerkomgeving

Swisscom is één van de eerste telecombedrijven wereldwijd die gebruikmaakt van NFV, waarmee het virtual customer premise equipment (vCPE) aanbiedt aan zijn zakelijke klanten, aldus Veit. Voorheen was het noodzakelijk dat specifieke apparatuur aanwezig was op locatie bij de klant om netwerkfuncties van Swisscom te ondersteunen. Dit zorgde voor flinke investeringen en dure monteurs op locatieapparatuur te komen installeren of repareren.

vCPE-model

Het nieuwe vCPE-model van Swisscom maakt het mogelijk om vanaf een centrale locatie het netwerk van de klant te beheren. Daarbij biedt het vCPE-model on demand netwerkdiensten, wat leidt tot lagere kosten, snellere dienstverlening en een hogere beschikbaarheid om klanten van goede service te kunnen voorzien. Bovendien stelt het vCPE-model Swisscom in staat om binnen korte tijd innovatieve, extra faciliteiten en diensten aan te bieden aan zijn klanten aldus Veit. Hij verwacht meer enterprise services uit te rollen. "Er komen daarbij security services zoals anti-virus-software die eenvoudiger op het HPE infrastructuur kan worden uitgerold", aldus Veit.

DevOps

Edlund zegt dat Swisscom zeer flexibel nieuwe technologie gebruikt waarbij ze meer flexibele diensten kunnen uitrollen. Voor veel telco's is de adoptie nog een business probleem. Beste oplossing is volgens hem meer de DevOps methode te gebruiken waarbij ontwikkelaars beter werken met de  business. De nieuwe netwerktechnologie loopt soms vooruit op de business modellen bij veel telco's aldus Edlund. Veit voelt zich in ieder geval meer comfortabel met de nieuwe HPE OpenNFV technologie. "De business managers werken nu nauwer samen met de technische managers Er is veel aligment tussen IT en de business."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters