Witold Kepinski - 26 februari 2016

Proact VX wordt Microsoft Cloud Solution Provider

Proact VX heeft zijn partnership met Microsoft uitgebreid. Zo is de specialist op het gebied van Desktop, Server, Office 365, Azure en Cloud Infrastructure nu ook Microsoft Cloud Solution Provider.

Microsoft Cloud Solution Provider

Proact VX is Tier-1 Cloud Service Provider, wat inhoudt dat klanten het volledige portfolio van Azure, Office 365 en Enterprise Mobility direct bij Proact VX kunnen aanschaffen. De Cloud Solution Provider-status zorgt ervoor dat Proact VX voor zijn klanten een single point of contact is tijdens de on-boarding, inrichting, migratie en de persoonlijke support erna. Dit houdt bijvoorbeeld in dat wanneer je de telefoon oppakt op het moment dat het er echt toe doet, je iemand aan de lijn krijgt die je situatie precies kent en niet een algemene helpdesk die de omgeving niet kent. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om extra managed diensten af te nemen via Proact VX om het Microsoft Cloud-platform maximaal aan te laten sluiten op bedrijfsprocessen in combinatie met hybride bouwblokken (Private, Hosted Private, Enterprise Shared en Public) en de vertrouwde end-to-end support. In plaats van pay-as-you-don’t-know krijgt de klant één begrijpelijke maandelijkse verzamelfactuur die volledige transparantie biedt qua kosten van de verschillende afgenomen private- en public-clouddiensten.

Microsoft Azure Partner

Wanneer een organisatie Azure implementeert, moet het fundament goed zijn om ervoor te zorgen dat het platform aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. “De eenvoud van het aanklikken van een aantal diensten in het portal verleidt sommige organisaties tot een technisch gedreven trial-and-error-implementatieproces. In de praktijk blijkt dat de integratie tussen diensten en aansluiting bij de processen niet geborgd is, als een helicopterview vooraf ontbreekt. Daarnaast heeft dit een negatieve impact op de beheerinspanning van het platform. Vooraf starten met een blauwdruk is dus het devies om rework te voorkomen. Dat is precies waar Proact VX als Microsoft Azure-partner klanten bij ondersteunt”, zegt Pascal van Delft, CIO van Proact VX. “Als integrator geeft Proact VX een organisatie inzicht in de ontwerpkeuzes en de bijbehorende impact zodat de inrichting van het Microsoft Cloud-platform zodanig is dat het met uw organisatie meegroeit en ondersteunend is aan de business.”

Microsoft Gold & Silver Partner

Tot slot geeft deze status het niveau van kennis en kunde aan op de verschillende productgebieden binnen het Microsoft-portfolio. Proact VX heeft een combinatie van Silver- en Gold-statussen verdeeld over het portfolio van Microsoft. Denk hierbij aan expertise in server-, client-, datacenter-, cloud- en productivity-oplossingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!