IFS neemt MainIoT Software over

02-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

IFS neemt MainIoT Software over

IFS, leverancier van enterprise applications, neemt MainIoT Software over. Hiervoor heeft het bedrijf een overeenkomst getekend met de eigenaren van MainToT Software. IFS neemt alle aandelen van het bedrijf over. De aankoopprijs wordt betaald in contanten.

MainIoT levert softwareoplossingen voor Enterprise Asset Management (EAM) en Enterprise Service Management (ESM), en voor gerelateerde oplossingen voor masterdatamanagement aan bedrijven in de energie-, verwerkings-, productie- en dienstverleningssectoren. Het klantenbestand van MainIoT – nu onderdeel van IFS – bestaat uit meer dan tweehonderd organisaties, waaronder bekende bedrijven als SSAB, Caverion, Neste, Gasum, Empower en Maintpartners. Zij krijgen nu ook toegang tot de sectorspecifieke oplossingen van IFS.

MainIoT was voorheen een divisie in volledig eigendom van Solteq Oyj met medewerkers verdeeld over twee Finse locaties, in Helsinki en in Tampere. Het bedrijf realiseerde een omzet van vijf miljoen euro en had een EBITDA-marge van 25 procent (boekjaar 2015). IFS verwacht dat de overname in 2016 een beperkte positieve invloed op de winst heeft.

Terug naar nieuws overzicht
Software