Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
01-03-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco introduceert HyperFlex Systems hyperconverged platform

Cisco introduceert tijdens de Cisco Partner Summit 2016 conferenie in San Diego zijn nieuwe HyperFlex hyperconverged platform met technologie van SpringPath. HyperFlex is een uitbreiding op de Cisco Unified Computing familie. Met HyperFlex komt Cisco terug in de storage markt nadat het eerder zich terug trok met de Invicta all-flash array.

HyperFlex is hyperconverged systeem met software defined storage, servers, en een netwerk. De vier en acht node HyperFlex oplossingen zijn gebaseerd op de Cisco UCS C220/C240 chassis inclusief fabric interconnects. Bij Hyperconverged systemen wordt storage gedistribueerd aangeboden door een pool van servers. Het netwerk tussen die servers is hierbij dus cruciaal voor de performance en betrouwbaarheid van de storage laag, aldus Cisco. De oplossing is onder andere geschikt voor virtualisatie en container oplossingen. In Nederland gebruikt het Meander ziekenhuis Cisco Hyperflex (video).

Scale-out filesystem met deduplicatie en compressie

Cisco HyperFlex is het eerste hyperconverged  systeem waar networking ingebouwd is aldus Marc Samsom, Manager Datacenter Architecture Cisco Netherlands. "Het software defined storage systeem is gebaseerd op het HX Data platform. Een nieuw scale-out filesystem met ingebouwde deduplicatie en compressie, dat zonder performance impact zijn werk doet, waarbij data verspreid wordt over alle beschikbare storage capaciteit voor maximale performance en beschikbaarheid. Heeft u minder storage nodig en juist meer compute capaciteit, of juist omgekeerd, geen probleem, met HyperFlex kunt u ze los van elkaar opschalen. Management is een extensie op VMware's vCenter, dus geen learning curve voor server beheerders. Dat wil overigens niet zeggen dat HyperFlex zich alleen richt op VMware omgevingen. Het HX data platform gaat ook beschikbaar komen voor omgevingen met andere hypervisors en containers."

Meer informatie staat op http://www.ciscohyperflex.nl/. Of lees meer technische details hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht
Software